Cam pe sub pres, un grup de interese din Parlament profita de faptul ca deputatii sunt ocupati mai mult cu alegerile si mai putin cu legile pe care le semneaza si e pe cale sa strecoare neobservat un primejdios act normativ.

Controversatul proiect de lege privind regimul armelor si munitiilor, ce fusese blocat, a revenit la Comisia de Aparare din Camera intr-o zi in care, dintre cei 26 de deputati-membri erau prezenti doar vreo 12. Desi unii au avut obiectii serioase, precum deputatul PRM Constantin Bucur, proiectul a ajuns pe masa presedintelui Camerei ca fiind avizat favorabil si votat in unanimitate.

Iar astazi, surse parlamentare sustin ca legea va fi supusa votului in plen.

Vor sti oare cu exactitate deputatii pentru ce ridica mana? Greu de crezut ca-i preocupa acum altceva decat rezultatul turului doi sau apropierea vacantei. Altminteri, ar citi cu mare atentie si ar intelege ca, potrivit noii legi, numarul persoanelor care vor avea acces la armele de foc letale va fi mult mai mare.

Printre acestia, o noua categorie – probabil cea favorizata de initiatorul actului normativ, Ristea Priboi – colectionarii de arme. Bogatasii vor avea privilegiul de a cumpara oricate arme vor si de a le detine, cu tot cu munitia aferenta.

O alta categorie care are de castigat este cea a negustorilor de armament, care si-au si comandat, pare-se, marfa de toate calibrele, cu teava lunga si scurta, pentru multimea de doritori ce stau in asteptare. In plus, multe persoane care aveau nevoie de permis pentru un pistol cu gaze vor putea obtine armele neletale mult mai usor.

Vom reveni asupra subiectului, care ascunde nu numai interese murdare, dar si o inconstienta ce nu poate fi scuzata.