Cu ajutorul a doi prieteni, Irina Maria Petcut - o tinara de 19 ani din Craiova - a reusit sa insele 17 americani carora le-a promis ca se va duce in SUA si se va casatori cu ei, cerindu-le in schimb diferite sume de bani necesare pentru a-si perfecta actele si a ajunge la ei.

Pentru a-i convinge pe viitorii soti ca “este o frumoasa familista convinsa”, Irina s-a folosit de poza cintaretei Andreea Balan, “probabil imaginea ei fiind mai populara”, explica politia. Ultimul american inselat de tinara se numeste Gary Lucas, un barbat de 65 de ani din statul Arizona.

Pentru ca viitoarea sotie nu a mai ajuns la el motivind ca “nu au lasat-o sirbii sa treaca granita pentru ca la ei este razboi”, acesta a anuntat autoritatile americane. Irina Maria Petcut si ceilalti doi tineri, dintre care unul elev, sint cercetati in stare de libertate de politistii de la Crima Organizata.

Irina Maria Petcut, eleva la Colegiul National “Fratii Buzesti” din Craiova, i-a cunoscut pe Ionut Geica, elev, si pe Adrian Fuior, student la Facultatea de Mecanica, intr-o sala de Internet din oras.

Cei doi i-au vorbit despre planul lor “de a face o gramada de bani usor si repede”, craioveanca fiind de acord sa isi ofere datele personale pentru un anunt matrimonial ce urma a fi postat pe adresa www.americansingle.com: “Tinara prezentabila din Romania caut cetatean american in vederea unei relatii de lunga durata. Exclus aventurierilor”.

Dupa doua zile de la intilnirea celor trei, baietii au postat pe Internet anuntul alaturind opt poze ale artistei Andreea Balan, luate de pe site-ul acesteia. “Au intrat pe site-ul cintaretei de unde au luat citeva poze.

Probabil au ales-o pe Andreea Balan pentru ca imaginea ei este populara”, a declarat comisar-sef Gheorghe Bica, seful Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Craiova. La citeva zile dupa aparitia anuntului, fata a primit de la Gary Lucas, din statul Arizona, USA, un e-mail in care barbatul, in virsta de 65 de ani, ii spune ca ar vrea sa aiba o relatie serioasa cu ea.

La mesajul acestuia au raspuns Geica si Fuior care i-au spus ca “fata din poza este studenta in anul IV la Medicina, dar ca s-a saturat de regimul din Romania si ar dori sa paraseasca tara pentru el in cazul in care da dovada de seriozitate”.

Dupa ce a primit e-mail-ul, americanul i-a scris din nou, spunindu-i ca este dispus sa se casatoreasca cu ea, si i-a trimis citeva fotografii cu locuinta lui si locurile unde urmau sa se plimbe in luna de miere. Corespondenta dintre fata si american a durat mai bine de o luna si jumatate, timp in care toate e-mail-urile catre Gary Lucas erau scrise de Fuior si Geica.

In cele din urma, acestia i-au cerut americanului, in numele Irinei, suma de 2.000 de dolari, bani necesari pentru obtinerea vizei si a documentelor pentru a calatori in SUA.

“A ramas cu buza umflata”

Dupa citeva zile, Gary Lucas i-a trimis fetei 1.000 de dolari, iar banii au fost impartiti in mod egal de Geica, Fuior si Irina. Americanul a primit, dupa doar patru zile, un alt mesaj in care i se explica faptul ca viitoarea lui sotie nu a putut trece de granita sirba “pe motiv ca nu poate intra in zona de razboi”.

Astfel ca americanul a mai trimis in Romania alti 900 de dolari, pentru ca Irina sa ii ofere vamesilor sirbi. Cadrele Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Craiova au descoperit in timpul anchetei ca Geica si Fuior intentionau sa nu-i mai dea Irinei nici un ban din ceea ce obtineau de la american.

Intr-un tirziu, cind si-a dat seama ca fata nu avea de gind sa se casatoreasca cu el, Gary Lucas a depus plingere la Ambasada SUA de la Bucuresti, cazul fiind preluat de CCZCOA Craiova. (Florin Baltaretu)

Politistii craioveni asteapta si alte plingeri

In timpul anchetei, cadrele CCZCOA Craiova au descoperit ca Geica, Fuior si Irina au mai inselat, folosind aceeasi metoda, alti 16 cetateni americani aflati in cautarea “sufletului pereche” si care au vazut pozele Andreei Balan si informatiile despre Irina pe site-ul matrimonial.

In prezent, Ion Adrian Fuior, Ionut Mircea Geica si Irina Maria Petcut sint cercetati in stare de libertate pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni si inselaciune, riscind sa fie condamnati la o pedeapsa intre trei si 15 ani de inchisoare.

Politistii craioveni asteapta si alte plingeri de la victimele celor trei, care, prin aceeasi metoda, au reusit sa stringa de la americanii creduli peste 10.000 de dolari.