A cazut Sechelariu, mai ales ca in joia dinaintea turului doi al alegerilor cineva se grabea sa difuzeze stirea cu banii acordati firmei sale.

Ba, unii se straduiau sa apara in presa un contract pentru un teren, intre acelasi Sechelariu si, pe atunci, prefectul Viorel Hrebenciuc, semn ca, in afara electoratului, mai erau si altii care sa puna umarul la caderea pitorescului primar de Bacau (unul dintre cei mai cunoscuti baroni locali).

Care baron, fie vorba intre noi, chiar n-a patit mare brinza! Contractele cu primaria i-au ramas, fabrica de hirtie Letea la fel, si multe altele, terenuri, case, actiuni etc. Pentru Sechelariu si echipa sa, alegerile n-au fost decit o mica hurducatura!

Si, pentru ca tot a pierdut Sechelariu fotoliul de primar, partidul lui Adrian Nastase si-a pus gornistii de serviciu sa dea sfoara in tara ca baronetul a fost distrus. Pur si simplu, ciocoii locali au fost pulverizati de minia electoratului. Suna hazos! PSD-ul si Adrian Nastase vor ca, prin caderea lui Dumitru Sechelariu, sa scape de o belea enorma, de un fenomen care a revoltat Romania.

Aceste personaje care reprezinta in plan local puterea pe care o exercita seful piramidei de la Bucuresti n-au patit nimic. Nu s-a clintit nici un firisor din coama lor politica si financiara. S-a retras Bebe Ivanovici? Si ce daca! Terenurile ii ramin! O ruda a sa, aleasa ca primar in turul doi la Snagov, a si trecut la PSD inca de luni la prinz.

Marian Vanghelie la cine este? Miroase el a independent? Alti baroni locali, nume in piramida de tip mafiot a PSD-ului, care au mai cazut? La urma urmelor, nici Sechelariu n-a patit nimic! N-a zis el ca s-ar putea sa ne revedem la Consiliul Judetean Bacau? Filipescu de la Ilfov ce-a patit?

Dar Oprisan de la Vrancea? Mazare, baronul litoralului, devenit sef si peste judet, socoate ca epoca in carear putea numara banii si cu picioarele abia se apropie.

Alegerile locale n-au insemnat nici macar o atingere a fenomenului. Electoral vorbind, nu li s-a intimplat inca nimic. Fenomenul baronilor nu mai tine de voturi, ci de PNA sau de politie. A crede ca acesti indivizi ocrotiti politic sau membrii de baza ai PSD au fost maturati in vreun fel inseamna a cadea intr-o capcana.

Opozitia, acreditata in sfirsit de electoratul exasperat, afla abia acum ca tema coruptiei are succes. Tema baronilor abia a primit o confirmare electorala. De ea PSD-ul se si teme cel mai tare.

Pierderea masiva de electorat a PSD isi are cheia in imbuibarea fara margini a sefilor de la Bucuresti, dar si a baronilor si baronetilor din judete si municipii. Romanii s-au saturat de aroganta acestora, de tupeul lor, de ciocoismul lor vinatoresc (chiar si Guenther Verheugen spunea ieri ca fiara coruptiei e ascunsa in tufis - vai, dar ce face iscusitul vinator?).

Si, in ciuda faptului ca opozitia n-a dovedit nici curaj, nici organizare, nici gura mare, a fost impinsa la lupta sau chemata sa tempereze fenomenul.

Cine vrea sa acrediteze ideea ca ciocoismul baronilor PSD a luat sfirsit o data cu aceste alegeri incearca sa pacaleasca opinia publica. De fapt, ne arata cit de mult tine PSD sa ascunda mafiotizarea pe judete si pe structuri a Romaniei. Doar-doar o uita lumea de ea pina la alegerile din toamna!