Bucuresti/Salzburg. Expozitia Itineranta World Summit Award, o initiativa asociata Conferintei Mondiale asupra problemelor Societatii Informationale (WSIS) desfasurata sub egida Natiunilor Unite, se va opri intre 24-26 iunie la Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti pentru a prezenta 40 de produse laureate ale acestui premiu in anul 2003.

Scopul acestei expozitiei itinerante este de a prezenta publicului romanesc cele mai bune exemple de e-Content si, prin aceasta, de a creste gradul de constientizare al importantei e-Content-ului de calitate in dezvoltarea societatii informationale si in evitarea adancirii faliei informationale.

Grigore Popescu, Director General al ITC si organizator pe plan local explica importanta prezentarii premiilor WSA: “Suntem fericiti sa gazduim Expozitia Itineranta World Summit Award in Bucuresti. Este pentru noi un privilegiu sa avem aici cele mai bune exemple de e-Content din intreaga lume.

Speram ca aceasta expozitie, discursurile si prezentarile aferente sa inspire producatorii interni de software si sa determine schimburi de idei soldate cu noi si valoroase initiative romanesti.”

O alocutiune importanta va fi sustinuta de domnul Dan Nica, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei pe tema: “Dezvoltarea dinamica a Industriei IT si Comunicatiilor creaza premizele spre integrarea in Comunitatea Europeana”, iar Peter A.

Bruck Presedinte al WSA si coordonator al Research Studios Austria, va vorbi despre: “Importanta Calitatii in Domeniul e-Content-ului”.

Expozitia Itineranta WSA va fi acompaniata de Atelierul de lucru “Noile Tehnologii Multimedia favorizeaza Diseminarea Culturii” organizat in cadrul proiectului ACTeN sustinut de Comunitatea Europeana in cadrul programului FP5. (www.acten.net)

Despre ITC:

ITC este un Institut de cercetare cu o reputatie si traditie consolidate in decursul a peste 35 de ani de activitate in domeniul IT in Romania, preocupat de a asigura performanta si calitate in conditii de competitivitate (mai multe informatii la www.itc.ro)

Despre Premiile World Summit (WSA)

WSA este asociata Conferintei Mondiale asupra problemelor Societatii Informationale (WSIS) desfasurata sub egida Natiunilor Unite aflata sub inaltul patronaj al Presedintelui Comisiei Europene Romano Prodi, Cancelarul Federal al Republicii Austria Wolfgang Schüssel, Presedintele Argentinei Néstor Carlos Krichner, Primul Ministru al Republicii Populare Bangladesh Begum Khaleda Zia, Presedintele

Romaniei Ion Iliescu, Presedintele Senegalului Abdoulaye Wade si Presedintele Republicii Tunisia Zine El Abdine Ben Ali.

Mai multe informatii la adresa: http://www.wsis-award.org.

Despre ACTeN

Moto-ul ACTeN “Lucreaza si invata cu cei mai buni specialisti europeni in Noile Medii si Tehnologii de continut” tinteste sa stimuleze dezvoltarea unei industrii de e-Content european prin monitorizarea pietei de mediilor digitale si transfer al know-how-ului in Europa.

11 parteneri din 10 tari coopereaza pentru crearea unei comunitati economico-industriale in domeniul tehnologiilor multimedia si aplicatiilor de e-Content. Astfel, ACTeN furnizeaza o colaborare Est-Vest prin sesizarea oportunitatilor si acceptarea provocarilor oferite de extinderea Uniunii Europene spre Europa Centrala si de Est.

Informatii despre ACTeN la adresa: http://www.acten.net si la ACTeN Scouting Workshop la adresa: http://www.acten.net/cgi-bin/WebGUI/www/index.pl/top event1.

Conferinta de Presa:

Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei 49-53

Bucuresti, Romania

24 Iunie 2004, ora 11:30 a.m.

Contact:

Gheorghe Samoila

ITC – Institutul pentru Tehnica de Calcul

Tel. +40 21 232 00 30/147/128

E-mail: gsamoila@itcnet.ro

Christian Bauer

World Summit Award

Tel. +43 662 630408-0

E-mail: bauer@icnm.net