La aceasta lansare au participat comisarul european pentru Extindere, Günter Verheugen, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Wilfried Gruber, ministrul delegat pentru Administratia Publica, Gabriel Oprea, si alti demnitari.

Proiectul este dezvoltat de societatea germana InWent-gGmbH Bonn, in parteneriat cu Institutul pentru Politica Europeana - Berlin, Institutul de Administratie, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Integrarii Europene, este sustinut de Guvernul federal german si se deruleaza pe parcursul a trei ani.

El are patru componente principale: formare pentru negocieri, perfectionarea de diplomati in afaceri europene, perfectionarea administratiei publice centrale in probleme de afaceri europene si formarea de formatori.

Gabriel Oprea, ministrul delegat pentru Administratia Publica, a subliniat ca noua colaborare bilaterala dintre Germania si Romania va sustine „cu siguranta“ procesul de reforma a administratiei publice din tara noastra.

Ministrul a aratat ca imaginea administratiei publice este reflectata in special de modul in care se prezinta la ghiseu functionarul public care intra in legatura cu cetatenii.

„Daca la ghiseu avem un functionar care isi face bine treaba, perceptia va fi buna, daca nu, imaginea administratiei publice va avea inevitabil de suferit“, a explicat ministrul delegat.

La randul sau, directorul general al INA, Pavel Nastase, a subliniat ca proiectul lansat miercuri va conduce spre o reforma reala a administratiei publice din Romania, raspunzand necesitatilor de transparenta, eficienta, responsabilitate si exigenta ce sunt cerute pe piata europeana.