Subventii in avans pentru agricultori

de Nicu Stan     Cotidianul
Joi, 24 iunie 2004, 0:00


Agricultorii care vor sa beneficieze de aceste fonduri vor trebui sa depuna la agentiile judetene din care fac parte o cerere tip, contractul incheiat cu cumparatorul productiei rezultate si o declaratie prin care fermierul raspunde cu recolta pentru avansul obtinut.

La calcularea avansului de 30%, se va tine cont de cuantumul cheltuielilor pe unitatea de suprafata agricola, pe tona de produs, productia marfa realizata si pretul mediu estimativ al produsului pe piata.

Dupa ce dosarele, cu toate actele necesare, au fost depuse la agentiile judetene, acestea trebuie sa depuna datele centralizate la Ministerul Agriculturii, impreuna cu sumele aprobate fiecarui solicitant, iar ministerul va transmite datele la Ministerul Finantelor, care va inainta cererea pentru deschiderea creditelor bugetare.

Termenul-limita pentru depunerea actelor necesare pentru obtinerea unui astfel de credit este 15 iulie 2004. Potrivit Ministerului Agriculturii, aceste modificari ale hotararii s-au impus din cauza faptului ca marea majoritate a producatorilor agricoli nu au resursele financiare necesare ca urmare a calamitatilor din ultimii doi ani.


27 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

22:15 Partidă amicală: Israel - România 1-2/ Stanciu şi Ţucudean au adus victoria "tricolorilor"

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică