Ancheta in care sunt deja invinuiti doi membri ai familiei presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, pentru afaceri cu droguri, a luat ieri o turnura si mai spectaculoasa.

Dupa arestarea lui Robert Sandu (nepotul), sub acuzatia de trafic de cocaina, si invinuirea Ralucai Sandu (fiica) pentru consum ilicit de droguri, a venit ieri randul altor doua VIP-uri sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor specializati in lupta antidrog.

Fiul miliardarului Ion Tiriac, juniorul Ion Alexandru Tiriac, si fiica celebrei cantarete Anastasia Lazariuc, Ileana (pe numele ei real Elena Criganuta), au fost, ieri dimineata, opriti de ofiteri ai Politiei de Frontiera din PCTF Aeroportul Otopeni, in timp ce incercau sa paraseasca Romania, cu destinatia SUA.

Cei doi tineri au fost opriti de politisti si dusi la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a fi audiati. Surse politienesti ne-au declarat ca cei doi au fost opriti, deoarece fusesera dati in consemn la frontiera.

Ion Alexandru Tiriac si Ileana Lazariuc nu stiau insa despre aceasta masura dispusa impotriva lor, ceea ce inseamna ca nu pot fi acuzati ca au incercat sa fuga de autoritati. Duse la Parchet inca de la ora 7 dimineata, cele doua VIP-uri au intrat imediat la audieri, fiind interogate in prezenta "unei armate de avocati".

Autoritatile au evitat multa vreme sa confirme prezenta celor doi la ancheta, acest lucru petrecandu-se abia spre seara, in jurul orei 18,15.

Potrivit comunicatului de presa difuzat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ion Alexandru Tiriac si Elena Criganuta (Ileana Lazariuc) sunt cercetati alaturi de mai multe persoane intr-un dosar in care invinuirile aduse pana acum sunt cele privind traficul si consumul ilicit de droguri.

"Cercetarile continua, atat fata de persoanele audiate pana in prezent, cat si fata de alte persoane ce urmeaza a fi audiate in legatura cu faptele comise", se arata in comunicatul respectiv. Reamintim ca, in urma cu sase zile, Parchetul recunostea ca efectueaza cercetari fata de Raluca Sandu in dosarul penal 117/P/2002, in care erau implicate alte 11 persoane.

Dupa o monitorizare de doi ani de zile, Parchetul a trecut la arestarea lui Albu Bogdan, Nastase Radu, Ionescu Bogdan, Iotta Mihail, Dimitriu Razvan, Radu Ioan, Arhip Octavian, Padurean Radu, Stoica Ionut, Robert Sandu Mircea si Tyagi Shailendra. Din probele administrate in cauza, in perioada 2002-2004, cei 11 arestati au consumat si au oferit droguri de mare risc (cocaina) mai multor persoane.

Ulterior, in cursul cercetarilor, au rezultat date si indicii si cu privire la implicarea altor persoane in traficul sau consumul de droguri. Initial, Robert Sandu a fost arestat in lipsa inca din luna februarie. El a fost dat in urmarire generala si a fost incarcerat abia la inceputul acestei luni, cand s-a predat direct procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Anchetatorii vorbeau despre Sandu Robert ca de un membru al retelei de narco-traficanti ce au vandut in ultimii doi ani diferite cantitati de cocaina, atat pe raza municipiului Bucuresti, cat si in Constanta. Dupa cate se pare, fiul lui Ion Tiriac si fiica Anastasiei Lazariuc ar fi implicati in aceasta "afacere".

Pana la inchiderea editiei, interogatoriul celor doi tineri nu luase sfarsit, iar surse demne de incredere dadeau ca foarte probabila arestarea lor.