Coreenii au plecat de la ideea ca aparatele electrice, electrocasnice, computerul si cele electronice, precum si alte instrumente sau aparate electrice dintr-o locuinta ar putea fi legate si controlate printr-un sistem unic, pe care l-au numit Home Network, pe scurt Homnet. Ideea a pornit, simplu, de la necesitatea de a avea in bucatarie un televizor.

Cum aparatele TV care se realizeaza acum sunt extrem de plate, s-a decis ca televizorul sa fie amplasat pe usa frigiderului. Dar cineva a avut ideea ca, intrucat frigiderul este permanent legat la reteaua de curent electric, aparatul sa fie conectat si la Internet, pentru a obtine mai usor retete culinare.

De aici, au inceput fanteziile: frigiderul are, de fapt, un touch-screen, conectat la calculator si la televizorul din sufragerie, astfel incat sotul care, sa zicem, urmareste un meci), sa fie anuntat ca masa este gata cu un simplu mesaj care apare discret, in coltul ecranului TV.

Apoi, la sistem poate fi legat si aparatul de aer conditionat, care poate fi pornit de la serviciu - prin Internet sau prin telefon - la sfarsitul orelor de lucru, pentru ca atunci cand ajungi acasa, temperatura sa fie perfecta. De asemenea, tot pe telefonul mobil poti cere cuptorului cu microunde sa pregateasca mancarea pe care ai ales-o mai devreme de pe Internet.

Asa s-a constatat ca toate aparatele pot fi conectate la Internet printr-o retea controlata de computer: masina de spalat vase si cea de spalat rufe, aerul conditionat si centrala termica, mergand chiar pana la sistemul de securitate al locuintei.

HomNet leaga toate aparatele intr-un sistem: astfel, cand pornesti aerul conditionat, cu un avertisment discret, usile glisante ale locuintei (conform traditiei din Orientul Indepartat) se inchid. Televizorul (cu plasma, mare aproape cat peretele si cu o fidelitate incredibila) impreuna cu sistemul de securitate, cu celelalte aparate audio-video sunt controlate cu o singura telecomanda.

Aceasta tine legatura permanent cu un server care coordoneaza intregul sistem. Inclusiv asa-numitul Roboling (foarte asemanator cu R2 din Razboiul Stelelor), care nu este altceva decat un aspirator de praf in permanenta miscare prin locuinta, cu scopul de a mentine curatenia.

Totodata, robo-aspiratorul poate deveni "jucaria" tuturor, preluand rolul pe care il are un animal de casa, de eliminare a stresului. Cand ii comanzi sa mearga la "culcare", robotelul se retrage, dupa cateva miscari de ghidare, spre locul special repartizat pentru reincarcarea bateriilor la reteaua electrica.

Dar aspiratoarele LG de ultima generatie - cyking - mai au un avantaj: mentin o putere de absorbtie constanta, chiar daca recipientele (gen vas, si nu sac!) sunt pline cu praf. Acest lucru este posibil datorita si sistemului de absorbtie de tip tornada, care creeaza o forta suplimentara la evacuarea aerului si mentine impuritatile pe fundul vasului-recipient.

In bucatarie, ecranul frigiderului te poate anunta ca masina de spalat de 10 kg (cea mai incapatoare, la acest moment) cu motorul Direct Drive (fara curea de transmisie) inventat de LG, si-a terminat treaba. Aerul conditionat are si el avantaje: foloseste un sistem de curatare cu plasma (aerul este trecut printr-un jet de mii de grade), ceea ce distruge practic orice fir de praf sau microorganism.

In plus, tehnologia LG mai are avantajul de a emite ioni, crescand cantitatea de oxigen din aerul incaperii. In plus, pentru aparatele destinate spatiilor mai mari, tehnologia LG permite reglarea volumului de aer in vederea unui circuit egal in toate zonele incaperii. Pe deasupra, nu poti adormi cu usa garajului uitata deschisa, pentru ca sistemul te avertizeaza.

HomNet mai are posibilitatea de a-si actualiza softul sau sa afle noutati direct de pe site-ul Internet al companiei atunci cand acesta le pune la dispozitie. Foarte important este faptul ca sistemul de siguranta al locuintei poate avertiza cand apar accidente, iar proprietarul este plecat.