"Sectorul agricol din Romania este o prioritate pentru Ambasada Marii Britanii. Firmele britanice sunt informate despre oportunitatile de aici si sunt sfatuite sa investeasca in agricultura romaneasca", a declarat, ieri, Quinton Quayle, cu prilejul lansarii pe piata a societatii britanice BOCM PAULS, producatoare de furaje finite.

Ambasadorul Quayle a subliniat, de asemenea, ca este un moment foarte bun pentru firmele englezesti sa investeasca in agricultura romaneasca. "Romania a incheiat negocierile la capitolul Agricultura, iar in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, acest sector ofera o serie de oportunitati pentru investitorii straini", a mai spus Quayle.

BOCM PAULS a operat pe piata din Romania timp de 4 ani prin intermediul unei reprezentante si a reusit sa atinga vanzari de 2.200 de tone pe an de premixuri. Furajele vandute in Romania provin din import, dar compania britanica va deschide si o fabrica de furaje finite in Romania si isi va extinde operatiunea in Bulgaria si Serbia prin intermediul firmei romanesti.