Desi cercetari de piata au indicat faptul ca tara noastra are un potential de clienti pentru produsele de lux mai mare decit arata statisticile oficiale, companiile sustin ca, deocamdata, oamenii cu bani se duc direct la Paris pentru cumparaturi.

Compania Versace ar fi interesata sa deschida la noi un hotel de lux, marca “Versace”, amenajat si decorat exclusiv de designerii casei de moda, destinat strict oamenilor cu foarte multi bani, a declarat ieri Oliver Petcu, managerul unei companii de consultanta. “Casa Versace vine special pentru hoteluri.

A gasit doua locatii in Capitala, hoteluri de marime medie, intre 50 si 150 de camere, in zone linistite cum ar fi Floreasca sau Aviatorilor”, a explicat acesta. Desi Romania nu are o piata de lux in adevaratul sens al cuvintului, aceste afaceri ar putea prinde foarte bine pentru ca sint multi clienti cu bani.

Este un concept nou, iar preturile sint apropiate de cele practicate de hoteluri de renume mondial”, a mai spus Oliver Petcu. Clientul va avea o lista cu pretul tuturor elementelor de mobilier si accesoriilor din camera pe care o ocupa si care poarta semnatura unui mare creator de moda. La plecare, acesta le poate comanda.

Versace a experimentat noul concept in Australia, linga Brisbane, unde a deschis un asemenea hotel.

Avem Consiliu de lux

Dupa modelul occidental, s-a infiintat si in Romania Consiliul de lux care, pe de o parte, va face lobby pentru industria de lux, dar se va ocupa si de analize de piata pentru reprezentantii companiilor de profil, au anuntat ieri fondatorii asociatiei nonprofit.

Prima cercetare privind numarul clientilor de lux ai Romaniei va fi data publicitatii la inceputul lunii octombrie si va constitui o baza de date pentru firmele care doresc sa-si extinda afacerile si in Romania, ne-a spus ieri Oliver Petcu, unul dintre initiatorii proiectului.