"In conditiile actuale, ANL poate insemna coruptie, disipare sau favoritism. Agentia primeste terenuri gratuit, i se pun la dispozitie proiecte de retele urbane fara cheltuiala si este scutita de taxe privind autorizarea constructiilor", a spus Popp.

El a adaugat ca beneficiarii ANL primesc subventii la creditele ipotecare si sunt scutiti de plata taxelor si impozitelor pentru teren, constructie sau intabulare. "Avantajele primite de ANL distorsioneaza concurenta. Ajutorul de stat acordat ANL este ilegal.

Consiliul Concurentei poate cere Curtii de Apel anularea actului prin care s-a dispus acordarea tuturor ajutoarelor catre ANL", a spus Pop. In replica, directorul ANL, Corneliu Popescu, a declarat ca subventiile pentru cetateni se acorda conform legii, care este explicita, iar terenurile sunt redirectionate catre autoritatile locale, care le vand beneficiarilor locuintelor.

"Avem, in acest moment, un deficit de circa un milion de locuinte", a concluzionat oficialul ANL, care spune ca pretul locuintelor este stabilit de catre firmele de constructii.