Avalansa s-a pornit in PSD. In ciuda eforturilor disperate pe care le fac cei care au fost prinsi de alegerile locale pe partiile social-democrate din Kiseleff, Ion Ionescu de la Brad sau Ficusului, bulgarele capata proportii. Structurile partidului de guvernamant nu pot evita confruntarea cu esecul de la locale.

Formula magica "sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic!", pe cale de a deveni slogan la centru, risca sa detoneze filialele.

Sa ne oprim putin la Dan Ioan Popescu. Marti ati ratat un spectacol de zile mari. Organizatia portdrapel pentru dezastrul PSD de la locale, cea din Bucuresti, a pus in scena, sub bagheta fermecata a liderului, piesa "O demisie pierduta".

Considerat principalul responsabil pentru esecul din Bucuresti, esec care s-a reflectat negativ asupra intregii tari, Dan Ioan Popescu si-a depus demisia, la misto, in fata membrilor organizatiei. Problema s-a rezolvat intr-un singur act, Dan Ioan Popescu fiind reconfirmat dupa vreo doua ore in postura de boss al Capitalei. A fost o decizie complicata, desigur.

Cei care au votat, lideri ai partidului din cele sase sectoare, au trebuit mai intai sa-si raspunda, in forul launtric, la urmatoarea intrebare: Bine, bine, il schimbam pe D.I.P., dar cu noi cum ramane? Asa ca s-a ales varianta happy-endului: toata lumea ramane pe pozitii, avem echipa, avem valoare.

Jenanta modalitatea la care a apelat vicepremierul Romaniei pentru a-si scapa pielea. Si nu este vorba doar despre opereta regizata la partid. In acelasi registru trebuie interpretate si aparitiile repetate la TV in care susnumitul este intrebat cate-n luna si-n stele, mai putin cine isi asuma raspunderea pentru esec.

Ca sa nu mai spunem de penibilul de care s-a umplut Dan Ioan Popescu atunci cand a?? in cautare disperata de subiecte care i-ar putea spala imaginea a?? ministrul Industriei s-a laudat ca a incheiat capitolul "Energie" la Uniunea Europeana. Ieri, negociatorul-sef al Romaniei, Vasile Puscas, s-a vazut nevoit sa iasa in conferinta de presa si sa ii dea peste nas lui D.I.P.

, declarand ca negocierile pentru "Energie" sunt departe de a se fi incheiat.

Ce se va intampla cu PSD in cazul in care galusca preparata de Dan Ioan Popescu va fi inghitita? Daca se va intampla asta, desi este greu de crezut, atunci absolut nimeni din partid nu va mai putea fi tras la raspundere. Sigur, nu este Dan Ioan Popescu singurul si nici macar vinovat "number one" pentru esecul de la locale, insa pe el s-au pus toate reflectoarele.

Nastase nu poate face abstractie de acest lucru, oricate pile ar avea liderul organizatiei Bucuresti la Cotroceni. Ca sa nu mai spunem ca tropaitul filialelor incepe sa acopere declaratiile oficiale facute la centru.

Deciziile pe care le va lua Delegatia Permanenta a PSD convocata la finalul acestei sap-tamani ne vor spune multe despre sansele pe care le are formatiunea lui Nastase de a ramane partid de guvernamant si dupa alegerile generale din toamna.