Parchetul si Politia Gorj cerceteaza 36 de primari si fosti primari, acuzati in mare parte de comiterea infractiunii de abuz in serviciu.

Majoritatea plangerilor depuse pe numele edililor se refera la nepunerea in aplicare de catre primari a prevederilor Legii 18. Edilii, in calitate de presedinti ai comisiilor locale, au refuzat sa respecte sentinte judecatoresti care vizau restituirea de terenuri confiscate in perioada comunista.

In momentul de fata, Politia a finalizat si trimis la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj 16 dosare in care sunt cercetati actuali si fosti primari.

Este vorba de Aristica Leuca din Urdari, Ion Raut din Pades, Florin Carciumaru din Targu Jiu, Ion Dumitrascu din Turceni, Marcel Bazu din Danesti, Pompiliu Paunescu din Balteni, Constantin Draghici din Telesti, Virgil Popovici din Calnic, Dumitru Dijmarescu din Turcinesti, Constantin Parvulescu din Farcasesti, Viorel Croitoru din Bolbosi, Ion Luculescu din Tismana, Iulian Bocse din Crasna, Vasile

Parvulescu din Stanesti si Gheorghe Butan din Dragutesti.

Cetatenii continua sa depuna plangeri

Fostul primar din Crasna, Iulian Bocse, este cercetat pentru infractiunea de fals. Procurorii sustin ca acesta a folosit buletinul unui angajat din Primarie pentru a cumpara un calculator, semnand in locul persoanei respective. Iulian Bocse neaga insa acuzatiile care i se aduc.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Emil Mota, a declarat ca la IJP Gorj mai sunt in lucru 20 de dosare in care sunt cercetati primari din Gorj. "Majoritatea infractiunilor sunt de abuz in serviciu si cei care nu vor pune in aplicare dispozitivele sentintelor definitive risca amenzi administrative sau trimiterea in judecata, in functie de gravitatea cazurilor.

Pentru ca numarul plangerilor depuse creste, numarul primarilor cercetati va creste", a precizat prim-procurorul Emil Mota. De precizat ca, inainte de inceperea alegerilor locale, 35 de primari din cei 70 erau cercetati de Politie si Parchet. Ancheta in dosarele respective a fost insa stopata pe timpul alegerilor si reluata in prezent.

Motivul procurorilor a fost de a nu fi influentat rezultatul alegerilor pentru scaunul de primar.