In urma tragerii la sorti efectuate ieri la Nyon (Elvetia), unde-si are sediul UEFA, echipa de fotbal Dinamo va infrunta MSK Zilina, campiona Slovaciei, in turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Mansa intii va avea loc la Zilina, pe 28 iulie, iar “returul” - pe 4 august, la Bucuresti.

Zilina a cistigat campionatul in ultima etapa, cu 64 de puncte, tot atitea cite a strins si Bansk Bystrica, ocupanta locului secund. Campionatul slovac are 10 echipe si se disputa pe parcursul a 36 de etape.

Tragerea la sorti de ieri nu este din cale afara de favorabila pentru “ciini”. Dinamo putea infrunta adversari mai accesibili, precum invingatoare din partidele Serif Tiraspol-Jeunesse d’Esche, Gomel-Tirana, Pobeda Prileb-Pyunik Erevan, Flora Tallin-HIT Gorica sau Sliema-Kaunas.

Borcea, cu trabucul la Nyon

Campioana Romaniei a fost reprezentata la Nyon de directorul executiv Cristi Borcea. Oficialul “ros-albilor” tragea tacticos dintr-un trabuc. “E semn ca am ajuns in Liga. Avem 50 la suta sanse de calificare. Sa fim atenti sa nu patim cum am patit cu pescarii, se falea Borcea.

Imediat dupa aflarea adversarului, Borcea, despre care Dinu spunea ca il trimite la trageri pentru ca are noroc, l-a sunat pe presedintele Nicolae Badea, care s-a declarat multumit de ceea au decis sortii. Borcea a discutat apoi cu Karol Belanik, managerul de la Zilina, detaliile partidei.

“Campionatul slovac e mai slab decit Divizia A”

Aflat in turneu cu Dinamo in Elvetia, atacantul Claudiu Niculescu era increzator in sansele de calificare: “Trebuie sa fim foarte atenti. Din informatiile pe care le am, campionatul Slovaciei e mai slab decit Divizia A. Ne putem califica”. “Sintem obligati sa invingem. E bine ca vom juca primul meci in deplasare.

Zilina si Dinamo sint de acelasi nivel”, apreciaza fundasul Ovidiu Burca. “E bine ca am “picat” cu Zilina”, a reactionat un alt aparator, Cosmin Barcauan.

UEFA il considera meci important

Site-ul UEFA prezinta “dubla” ca pe una dintre cele mai interesante din turul doi preliminar, alaturi de Steaua Rosie-Young Boys Berna, APOEL Nicosia-Sparta Praga si FC Bruges-Lokomotiv Plovdiv.

Zilina l-a vindut recent pe internationalul slovac Radoslav Zabavnik (23 de ani) la TSKA Sofia.

MSK ZILINA (Slovacia)

Presedinte: Ing. Jan Slota

Antrenor: Ladislav Jurkemik

Fondat: 01.08.1908

Palmares: trei titluri de campioana

Stadion: “Pod Dubnom”, capacitate 6.311 locuri

In sezonul trecut a fost eliminata de Chelsea Londra in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, cu scorul general de 5-0. In turul doi preliminar a trecut de formatia israeliana Maccabi Tel-Aviv, scor general 2-1.

Cunostinta a Rapidului

Echipa Rapid Bucuresti a jucat cu formatia MSK Zilina in 1997, in grupele Cupei UEFA-Intertoto. Giulestenii, aflati atunci sub comanda lui Mircea Lucescu, au cistigat meciul cu echipa slovaca, scor 2-0, prin golurile marcate de Bundea si Constantinovici.

Rapid a ratat calificarea in semifinale, terminind grupa pe locul doi, cu 7 puncte, la o diferenta de cinci puncte de primul loc ocupat de Olympique Lyon. “Nu erau cine stie ce echipa. Daca am dat eu gol, va dati seama ce formatie slaba era (ride). Dinamo nu va avea probleme”, a declarat Zeno Bundea, care evolueaza in prezent la Universitatea Craiova.