Sorana, despre sacrificiile vietii de scena

Sorana (21 de ani) este cea mai “exotica” componenta a trupei A.S.I.A. Tatal ei este sirian, iar mama, pe jumatate italianca. “S”-ul trupei vorbeste cinci limbi straine. Prima limba invatata nu a fost romana, ci germana, iar conversatiile cu tatal ei se poarta in aceasta limba.

Este pasionata de moda si, de curind, s-a aflat in postura de manechin la lansarea colectiei Ritei Muresan. Cum pentru ea familia este sfinta, Sorana e hotarita ca atunci cind se va casatori sa renunte la muzica. Chiar daca deocamdata nu are ginduri de maritis, asta nu o impiedica sa traiasca o frumoasa poveste de dragoste cu Claudiu, fiul regretatului avocat Adrian Patrascu.

Zilele trecute, Sorana a suferit o un mic accident la Buftea, la filmarile pentru emisiunea “Aici e vara ta”.

Cum ai reusit sa-ti “nenorocesti” piciorul la filmare?

Incercind sa fac spagatul, in emisiune, alaturi de Nicoleta Luciu si Silvia, de la trupa Bordo. Nu am fost atenta si am alunecat. Am auzit un piriit si, in momentul ala, m-am rugat sa se fi rupt blugii. Dar era muschiul de la piciorul sting. M-a durut ingrozitor. Seara, prietenul meu mi-a facut masaj, exact ca la fotbal...

Prietenul tau face parte din showbiz?

Din lumea mondena. Il cheama Claudiu, e fiul regretatului avocat Adrian Patrascu. Luna viitoare o sa aiba examenul de licenta, la Drept, la Romano-Americana, unde si eu sint in primul an. Sint studenta si la Filozofie-Jurnalistica, la “Spiru Haret”.

Tatal tau, care e medic, ti-a acordat primul ajutor?

Mi-a zis la telefon sa ma bag repede in apa fierbinte, apoi in apa rece, sa-mi pun gheata, sa ma infasor, sa imi masez zona si sa ma misc cit mai mult... Dar eu am adormit plingind de durere, nefacind ce mi-a zis. Cind m-am trezit, n-am putut merge prin casa decit sprijinindu-ma de pereti.

Tatal tau este sirian, iar mama pe jumatate italianca. Ai fost in Siria?

Nu am ajuns inca acolo, dar stiu foarte multe despre cultura siriana, despre religia si istoria lor. Tata - Rashid Mohammad - a facut politica acolo, era unul dintre deputatii Consiliului sirian. Totdeauna mi-a placut sa ma invete cite ceva. Din pacate, limba nu am invatat-o, pentru ca tata a considerat ca sase limbi imi sint suficiente.

Vorbesc la perfectie engleza, iar germana mai bine chiar decit romana. De asemenea, franceza, spaniola, italiana. Germana a fost prima limba pe care am invatat-o, de la tata. El si-a facut studiile in Germania. Tata a vorbit cu mine, de mica, in germana. Si acum, noi tot in germana ne intelegem. Doar cind sint de fata si alte persoane vorbim in romaneste.

E in Romania, nu se mai ocupa de politica, doar de cabinetul pe care il are. Mi-as dori sa ajung in Siria, unde am auzit ca avem o casa de invidiat.

Zilele trecute, la lansarea colectiei Ritei Muresan, te-ai aflat pentru prima oara in postura de manechin?

Si am avut mari emotii, nu credeam ca ma voi descurca. Acum, cu mare placere as repeta o asemenea experienta, mai ales ca eu mi-as fi dorit sa lucrez in domeniu. Dar nu neaparat ca manechin. Mi-a placut sa creez si de asta ma ocup acasa. Uite, gentuta asta e facuta de mine. Am o mica masina de cusut, pe care mi-am cumparat-o de curind, la care am inceput sa-mi fac o multime de lucruri.

Ai mai tinut legatura cu fostele colege de trupa?

Doar cu Anca. E stabilita in America si acolo face ceea ce-si doreste. Pentru ea devenise obositor sa faca parte din trupa A.S.I.A., care are un program incarcat. De multe ori nu iti vezi familia, nu poti fi linga ea atunci cind vrei... Noi sintem prietene de cinci ani, dar familia nu ne-o poate inlocui nimeni. Sint momente cind pentru fiecare in parte A.S.I.A.

e o forma de distrugere sufleteasca. Eu am patit-o cind au murit bunica si un verisor, chiar de ziua mea, la un an diferenta, si nu am reusit sa fiu acasa pentru ca trebuia sa fiu pe scena. Asta m-a durut cumplit. Viata de artist te invata sa minti. Artistul e cel mai mare mincinos de pe pamint. Cind are mortul in casa, el trebuie sa rida si sa-i faca pe cei din jur sa se simta bine.

E departe momentul cind vei spune “gata cu A.S.I.A.”?

Momentul asta al disperarii nu a venit inca. Pentru mine e si mai usor pentru ca parintii si iubitul imi sint aici, in Capitala.

Te mariti anul asta?

Pasul asta il voi face cind ma voi simti pregatita. Probabil ca atunci cind il voi face voi renunta la muzica, deoarece pentru mine familia este sfinta.