Un nou virus isi face de cap, furand date din carti de credit si conturi bancare ale celor care fac cumparaturi pe net. Specialistii americani spun ca virusul Scob este plasat in mii de site-uri, de unde fura date pe care le trimite catre un server din Rusia.

Un nou virus bantuie Internet-ul. Este vorba de “Scob“, un virus care “fura“ prin modalitati mai putin uzitate, informatii pretioase, cum ar fi parole, numere ale cartilor de credit, conturi din banci. Specialistii in securitate spun ca acest virus este mai periculos decat “Sasser“ sau “Blaster“.

Acest virus este “plasat“ in sute sau poate mii de site-uri, lucru care bulverseaza si mai mult, utilizatorii Internet-ului. Conform celor de la Symantec, “Scob“ se foloseste de o slabiciune in serverele care folosesc o versiune IIS a celor de la Microsoft (Internet Information Services).

Serverele atacate sunt programate sa redirectioneze browser-ul Explorer catre site-uri care contin un cod prin care hacker-ul fura diverse informatii personale. Toate datele furate sunt trimise catre un server din Rusia. Cei de la Microsoft ii indeamna pe utilizatori sa caute in calculator fisierele “Kk32.dll“ sau “Surf.dat“ sa vada daca PC-ul este deja infectat.

Cel putin pana duminica dupa-amiaza, nu se gasise nici un program de securitate, care sa acopere vulnerabilitatea exploatata de Scob.