Salarii de cinci ori mai mici pentru vanzatorii de banci

de Dan Odagiu     Cotidianul
Marţi, 29 iunie 2004, 0:00


Cuantumul indemnizatiilor lunare acordate conducerii si membrilor Comisiilor de privatizare la societatile bancare unde statul este actionar va fi diminuat drastic, in cazul presedintelui comisiei reducerea fiind de 80%, au declarat, ieri, surse din Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit unui proiect de hotarare ce urmeaza sa fie prezentat Executivului, presedintele Comisiei de privatizare va primi o indemnizatie lunara reprezentand 20% din salariul presedintelui bancii aflate in curs de privatizare.

In prezent, potrivit Hotararii de Guvern 458/1997, seful Comisiei de privatizare beneficiaza de o indemnizatie lunara stabilita la nivelul salariului corespunzator functiei de presedinte al bancii. Comisii de privatizare functioneaza in cazul a trei banci la care statul mai detine pachete de actiuni, Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni.

Comisia de privatizare a BCR este condusa de fostul ministru al Privatizarii Ovidiu Musetescu, in timp ce presedintele Comisiei de privatizare a BRD este Adriana Miron, director in cadrul Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului.

Pentru vicepresedinte si pentru ceilalti membri ai Comisiei de privatizare va fi propusa o indemnizatie lunara echivalenta cu 10% din salariul presedintelui institutiei de credit.

Legislatia actuala prevede ca membrii Comisiei de privatizare, inclusiv vicepresedintele acesteia, beneficiaza de o indemnizatie lunara stabilita la nivelul salariului corespunzator functiei de consilier al presedintelui bancii aflate in proces de privatizare.37 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă