Intel Corporation a introdus noile procesoarele Intel Pentium M 715 si 725, extinzandu-si astfel oferta de procesoare mobile si asigurand existenta unei game mai ample de PC-uri mobile bazate pe tehnologia mobila Intel Centrino, la preturi mai scazute. Noile cipuri completeaza linia de procesoare Intel Pentium M, care include si procesoarele Pentium M recent introduse: 735, 745 si 755.

Procesorul Pentium M este o componenta-cheie a tehnologiei mobile Intel Centrino - cea mai buna tehnologie de la Intel pentru activitati mobile de computing.

De la PC-uri full-size pana la notebook-uri ultraportabile, tehnologia mobila Intel Centrino ofera performante mobile remarcabile si capabilitate integrata wireless LAN, cu tehnologii care scad consumul de energie, pentru a contribui la cresterea duratei de viata a bateriei, intr-o diversitate de forme elegante.

Procesoarele Intel Pentium M 715 si 725 (cu nume de cod anterior Dothan) sunt construite pe baza tehnologiei de varf a Intel - procesul de fabricatie la 90 nm. Pe baza microarhitecturii mobile de la Intel, noile procesoare ofera 2 MB de Level 2 cache integrat; frecvente de 1.50 si respectiv 1.

60 GHz, si noi imbunatatiri ale microarhitecturii - optiune imbunatatita de pre-fetch si de acces mai rapid la registri. Noile procesoare Intel Pentium M au un bus de sistem la 400 MHz, si sunt compatibile cu familia de cipseturi Intel 855.

Noile procesoare au de asemenea compatibilitate cu mufele generatiei anterioare de procesoare, permitand producatorilor de echipamente originale sa completeze astfel designul sistemelor deja existente, pentru a ajunge pe piata intr-un timp mai scurt.

Ambele procesoare suporta tehnologia Enhanced Intel Speedstep, care contribuie la optimizarea nivelului de performanta al aplicatiilor si al consumului de energie, pentru a prelungi astfel durata de viata a bateriei. Procesoarele Intel Pentium M 715 si 725 vor fi introduse in sistemele bazate pe tehnologia mobila Intel Centrino care vor fi lansate pe piata mondiala incepand de astazi.

Intel expediaza si varianta boxed pentru noile procesoare Pentium M catre distribuitorii autorizati Intel, pentru integratorii de sisteme din intreaga lume. in cantitati de 1 000 unitati, procesoarele Pentium M 715 si 725 au preturi de 209 USD si respectiv 241 USD.