In dimineata zilei de duminica, Victor Filip a stat de vorba cu mai multi vecini si nimic nu anunta tragicul eveniment care avea sa se intample catre seara. Si totusi...

Familia presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, a fost zguduita de o tragedie. Tatal ziaristului, Victor Filip, in varsta de 71 ani, s-a spanzurat de zavorul ferestrei. Nenorocirea s-a petrecut duminica seara in jurul orei 20.30. Victor Filip a luat masa cu sotia sa in sufragerie, dupa care s-a retras in dormitor pentru a se odihni.

Dupa aproximativ o ora, ingrijorata ca sotul sau nu a mai iesit din dormitor, femeia l-a cautat si l-a gasit spanzurat. Anuntat, Dispeceratul Politiei Capitalei a trimis la fata locului, in Bulevardul Titulescu, o echipa complexa, formata din criminalisti, medicul legist si procurorul de serviciu.

Victima, imbracata in pantaloni scurti de culoare verde si un maiou alb, a fost gasita in pozitia "decubit dorsal", spanzurata cu o sfoara de zavorul unei ferestre din termopan. Pe o masuta, anchetatorii au gasit o bucata de sfoara asemanatoare celei cu care Victor Filip si-a pus capat zilelor.

La examinarea medico-legala s-a descoperit pe gatul victimei un sant continuu, specific spanzurarii, in regiunea mastoidiana dreapta. Se crede ca motivul sinuciderii ar fi legat de infirmitatea victimei.

In urma cu aproximativ doi ani, Victor Filip a suferit de artrita, boala in urma careia i-a fost amputat piciorul stang. De atunci, viata septuagenarului s-a schimbat. Suferind foarte mult din cauza acestei infirmitati, victima a spus de mai multe ori ca se va sinucide. O seama de evenimente petrecute in blocul de domiciliu ar fi putut de asemenea sa-l determine pe batran sa recurga la sinucidere.

Saptamana trecuta, nu mai putin de doi vecini de-ai familiei Filip au decedat, unul dintre ei sinucigandu-se. Este posibil ca, pe fondul unei caderi psihice, tatal presedintelui CNA s.a fi decis sa-si puna capat zilelor. Vecinii familiei Filip ne-au spus ca Victor Filip era o persoana foarte respectata in bloc. Era vazut adesea mergand la plimbare pe strazile linistite din zona Titulescu.

Dupa ce i-a fost amputat piciorul, Victor Filip se deplasa cu mare greutate din cauza corpolentei sale si a protezei. Suferind foarte mult, septuagenarul nu a putut sa se consoleze cu gandul ca va ramane toata viata infirm si a decis sa moara.