Presa din Asia, care l-a ridicat pe jucatorul formatiei Real Madrid David Beckham la statutul de idol in aceasta parte a lumii, nu mai este atat de incantata de fotbalistul englez, dupa evolutia acestuia la Euro 2004, atacand dur mitul creat in jurul acestuia, informeaza AFP.

"Rateaza la fel ca Beckham", a titrat pe prima pagina cotidianul "Straits Time", din Singapore, parafrazand titlul filmului "Joaca la fel ca Beckham", care a inregistrat un mare succes in Asia.

"Fotbalist, Çpop-starÈ, fustangiu, confuz, in ordine cronologica aceasta este mica istorie a lui David Beckham", nota "Sunday Times" in editia sa de duminica, facand referire la esecurile inregistrate de capitanul reprezentativei Angliei atat pe plan sportiv, cat si personal.

"Intr-un singur sezon, am asistat la degringolada din viata celui mai mare fenomen din lumea fotbalului, bietul ÇbaiatÈ nereusind pur si simplu sa se ridice la inaltimea reputatiei sale", scria publicatia citata.

In presa din Thailanda si India tonul critic la adresa fotbalistului englez este si mai dur.

"Lipsa!", a titrat cotidianul thailandez "Matichon", in timp ce "Siam Sport" scrie ca Anglia ar fi ajuns in semifinalele Euro 2004 "daca Beckham nu ar fi ratat stupid un penalti, fapt pentru care a acuzat starea gazonului".

"Noua Miss Anglia" este titlul unui articol din "The Times of India", care foloseste cuvantul "miss", in traducere "lipsa", iar publicatia australiana "Sunday Telegraph" scrie ca "rugbistul Jonny Wilkinson nu ar fi putut suta la o asemenea inaltime. David Beckham vinde orice fel de bautura si telefoane mobile, dar nu este capabil sa marcheze de la zece metri de poarta".

La sfarsitul lunii iulie, echipa Real Madrid va efectua un turneu in Japonia, in cadrul pregatirilor pentru noul sezon.