Fostul presedinte al Filialei PSD Gorj Nicolae Mischie are unda verde sa se intoarca in partid. Intrat in vizorul PNA, el isi daduse demisia din PSD inainte de alegerile locale pentru a nu afecta imaginea partidului in campania electorala.

Ieri, liderul interimar al PSD Gorj, Florin Carciumaru, a anuntat ca fostul presedinte Nicolae Mischie poate sa revina in partid dupa ce-si rezolva problemele pe care le are cu PNA si daca-si manifesta interesul pentru a se reinscrie in PSD. Carciumaru a declarat ca nimeni nu se poate opune eventualei dorinte a lui Mischie de a reveni in PSD, dupa finalizarea anchetei facute de PNA.

Dupa ce, in perioada alegerilor, declarase ca Mischie a adus prejudicii de imagine organizatiei, facandu-l chiar responsabil pentru pierderea catorva procente, Carciumaru a adoptat ieri o cu totul alta pozitie.

Astfel, presedintele interimar a afirmat ca fostul presedinte al PSD Gorj are chiar si dreptul la o functie de conducere, ca orice membru, in cazul in care Biroul Executiv i-ar aproba cererea de reinscriere.

Precedentul Vanghelie

Precizarea facuta de Florin Carciumaru privind conditionarea revenirii lui Mischie in PSD de finalizarea anchetei PNA pare a fi doar o formula prin care i se arata fostului lider local ca usa PSD ii este deschisa. Cam in aceeasi situatie s-a aflat pana luni seara si Marian Vanghelie, cand a fost reprimit in PSD. El sustinea ca cercetarea PNA s-a incheiat si ca a fost gasit nevinovat.

In aceeasi seara a venit si replica PNA, care a infirmat ca ar fi incheiat cercetarile in cazul primarului Vanghelie.