“In acest moment, Senatul nu are neadoptat nici un proiect de lege important pentru aderare sau pentru Guvern“, a anuntat si vicepresedintele Senatului, Doru Ioan Taracila.

Program

Valer Dorneanu a precizat ca, pe perioada vacantei parlamentare (1 iulie – 31 august), comisiile reunite de specialitate ale Senatului si Camerei Deputatilor vor analiza rapoartele de activitate ale diverselor institutii aflate sub control parlamentar.

Astfel, comisiile de aparare ale Camerei Deputatilor si Senatului vor dezbate rapoartele de activitate ale Consiliului Superior de Aparare a tarii, comisiile juridice – pe cel al Consiliului Legislativ, iar comisiile de cultura – pe cele ale Agentiei Nationale de Presa Rompres, Societatii Romane de Radiodifuziune, Societatii Romane de Televiziune si Consiliului National al

Audiovizualului, urmand ca in sesiunea din toamna toate aceste rapoarte sa intre in dezbaterea plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

Lege electorala

Deputatii vor putea depune pana pe 1 august amendamente la propunerea legislativa privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului adoptata luni, 28 iunie, de Senat, a mai spus Valer Dorneanu. Ulterior, comisia speciala pentru elaborarea legilor electorale se va intruni pentru dezbaterea acestei propuneri si a celei privind alegerile prezidentiale, adoptata de Senat la inceputul acestei sesiuni.