Sotia omului de afaceri Franco Valdata spune cu sinceritate ca i-a iertat pe romani, dintre care cinci sunt deja dupa gratii.

DIN RAZBUNARE. Pentru anchetatori este deja clar motivul sechestrului: Franco Valdata, care colabora, prin firmele lui de constructii, cu muncitorii romani, nu le-a dat acestora un contract. Romanii, manati de razbunare, o rapesc pe sotia lui si lasa in urma lor, la vila familiei Valdata, un bilet in care scriu ca omul de afaceri “le-a incurcat interesele“.

Notita ii pune pe politisti imediat pe urmele muncitorilor cu care a lucrat Valdata.

S-A DAT DE GOL. Politistii italieni urmau sa ii interogheze azi, din nou, pe Georgeta Petrescu, de 39 de ani, care lucra ca ingrijitoare a unei batrane si a instituit in locuinta ei “baza logistica“ a rapitorilor, pe Vasile Panait, zidar de meserie, si pe Ionut Popescu.

Politistii banuiau ca Ionut este unul dintre cei care o pazeau pe Anna Maria si stiau ca romanii tin legatura intre ei prin mobil si prin telefoane date de la cabinele publice. Tot ce au avut de facut a fost sa il asculte si sa il filmeze pe tanar cand dadea telefon de la o cabina publica.

Dupa ce a incheiat conversatia, l-au urmarit pana la locuinta Georgetei, unde anchetatorii au arestat doua femei si trei barbati, in timp ce al saselea roman, capul bandei, a reusit sa fuga. Fetita de 15 ani a Georgetei, pe nume Ramona, a fost arestata si ea pentru implicare in rapirea italiencei.

SE CASATORESTE. Italienii stiu sigur ca Georgeta a oferit adapost rapitorilor si i-a ajutat din plin. Logodnicul ei, italianul Fabio Torti, in varsta de 40 de ani, se jura insa ca femeia nu are nimic de-a face cu rapirea si este hotarat sa se casatoreasca cu ea, fie ce-o fi. “O iubesc din inima si, incarcerata sau nu, la 2 august o duc la altar“, spune printre lacrimi Fabio.

Si el a fost interogat ore in sir de anchetatori, care au descoperit ca, la rugamintea Georgetei, Fabio i-a luat cu masina pe doi dintre rapitori, la putin timp dupa ce acestia au eliberat-o de bunavoie pe Anna Maria, undeva pe autostrada Milano – Genova.