Capitalizarea bursiera a pietelor romanesti de capital este inca foarte mica din cauza free-floatului scazut al companiilor listate la bursa, a declarat ieri directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache. Free-floatul reprezinta procentul din actiunile unui emitent care este tranzactionat pe piata de capital.

"Capitalizarea pietei este mica pentru ca nu avem suficiente companii private listate la bursa. Avem un potential foarte bun, mai ales daca stam sa ne gandim ca suntem a doua tara ca marime din regiune, dupa Polonia", a declarat Stere Farmache.

Potrivit datelor din buletinul bursiei editat de BVB si Rasdaq, capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti s-a ridicat, la finele lui mai, la 5,73 miliarde de dolari, mult mai mica decat cea a Poloniei, Slovaciei sau Ungariei.

De asemenea, valoarea totala a actiunilor tranzactionate la BVB in mai a fost de doar 50,9 milioane de dolari, fata de 85 de milioane in Slovacia, 1,35 miliarde in Ungaria, 1,68 miliarde pe piata din Cehia si doua miliarde in Polonia.