Modelul tabloul macabru zugravit de presa din Romania pentru arbitrul elvetian Urs Meier, in urma partidei dintre „tricolori“ si Danemarca, a fost adoptat si de tabloidele din Marea Britanie.

Dupa ce Urs Meier a anulat un gol al lui Sol Campbell, in finalul partidei contra Portugaliei, suporterii si mass-media engleze au lansat un atac dur la adresa elvetianului, lucrurile degenerand insa, astfel ca Meier a fost pus sub protectia politiei, dupa ce a primit amenintari cu moartea.

Pe langa publicarea numarului de telefon al arbitrului, precum si adresa de e-mail, jurnalistii insulari au arborat un steag in fata casei sale. Amenintarile cu moartea ale suporterilor britanici au ridicat insa semne de intrebare asupra securitatii „fluierasului“ si a familei sale.

„Sunt probleme de securitate la birou, chiar eu am probleme de securitate“, a precizat Urs Meier, care a primit peste 16.000 de e-mailuri de la fani furiosi, elvetianul adaugand ca a fost sfatuit sa se ascunda dupa ce a primit amenintari cu moartea.

In sprijinul arbitrului au venit insa arbitrii de calibru de la Campionatul European din Portugalia, precum si Comitetul de Arbitri al UEFA. „Toti arbitrii sunt furiosi la adresa comportamentului unor jurnalisti englezi“, a precizat Markus Merk.

„Modul in care presa engleza l-a blamat pe Urs Meier dupa o decizie corecta este de neacceptat“, a fost opinia presedintelui Comitetului de Arbitri al UEFA, Volker Roth. Una peste alta, Urs Meier spera ca dupa finalul Campionatului European lucrurile sa se aplaneze si viata sa reintre in normal.