Inspectorii Autoritatii Nationale de Turism (ANT) si mai multi ziaristi au fost agresati, ieri, de patronul Hotelului Histria, din Mamaia, George Bosinceanu, cunoscut membru al lumii interlope locale. Acesta a devenit agresiv cind inspectorii au descoperit nenumarate nereguli, cum ar fi cearsafuri murdare, paturi rupte, o singura baie functionala in tot hotelul, fara prosoape si sapun.

Alina Dinca, de la ANT, a declarat, pentru Mediafax, ca Hotelul Histria din Mamaia a fost verificat in urma unor reclamatii primite de la mai multi turisti. Echipa de control a intrat in unitate insotita de presa. La receptie, angajatele nu aveau ecusoane prin care sa poata fi identificate. La vederea camerelor de filmat, mai multi salariati au devenit agresivi cu jurnalistii.

La scurt timp, si-a facut aparitia si patronul hotelului, George Bosinceanu, care a inceput sa-i loveasca pe ziaristi, dar si pe inspectorii de la ANT. In timpul altercatiei, un cameraman de la National TV s-a ales cu obiectivul fisurat, iar George Malciolu, de la TVR, cu zgirieturi pe brate. Ceilalti ziaristi au fost luati la suturi si agresati verbal.

Pentru a-l potoli pe George Bosinceanu a fost necesara interventia fortelor speciale ale politiei. Din aceste motive, dar si pentru ca a obstructionat controlul, George Bosinceanu a fost amendat cu 350 de milioane de lei. Ziaristii vor depune plingeri la politie impotriva patronului care i-a agresat si le-a distrus aparatura.