Vicepresedintele PSD si liderul PSD Cluj, Ioan Rus, a declarat ieri, ca proiectul sau de descentralizare si recalibrare a PSD nu urmareste ruperea partidului, ci reformarea lui la nivel central si europenizarea la nivel local. Rus a spus: "Trebuie sa redevenim partidul ce lucreaza pentru oameni, nu pentru baroni".

In acest sens, Rus a tinut sa precizeze faptul ca hotrarile adoptate in cadrul Delegatiei Permanente nu reprezinta o "reactie de defulare sau o actiune pripita, provocata de rezultatele alegerilor, ci un demers constructiv pentru viitorul PSD".

Totodata, el a precizat ca "liniile de forta ale acestui proiect de reforma a partidului privesc imbunatatirea reprezentarii teritoriale in conducerea PSD, debirocratizarea partidului, solutii pentru o structura de conducere mai simpla si mai flexibila, europenizarea comportamentului PSD la nivel local si problema reprezentarii".

"Nu m-am gandit niciodata nici la ruperea partidului si nici a tarii. Am folosit un termen ingineresc pentru a desemna necesitatea de a optimiza reprezentarea structurii sociale si a structurilor teritoriale in conducere, dar si in luarea deciziilor", a adaugat vicele PSD.

"Nu tin cu dintii de functia mea!"

In ceea ce priveste speculatiile pe tema demisiei sale din functia de lider a organizatiei judetene PSD Cluj, Rus a aratat ca este mandru ca organizatia pe care o conduce a realizat cel mai bun scor din istoria sa". "Fata de 18,4% din numarul mandatelor obtinute in 2000, anul acesta am reusit sa obtinem aproximativ 29% din totalul mandatelor de consilieri judeteni.

Performanta realizata este cu atat mai importanta avand in vedere ca, dupa 4 ani de guvernare, am reusit sa atragem mai multe voturi decat in 2000 cand eram partid de opozitie", a explicat acesta. In final, social-democratul a mentionat ca "nu tine cu dintii" de functia sa, lasand loc interpretarilor.

"Daca as fi vrut putere, ramaneam la Bucuresti si nu imi dadeam demisia din Guvern", a concluzionat Rus.