Absolventii de liceu au obtinut rezultate neasteptat de bune la examenul de bacalaureat. Ieri, mii de elevi au asteptat cu sufletul la gura ora 16.00, pina la care, conform metodologiei, trebuiau afisate in toate liceele mediile finale.

Nu se poate spune daca subiectele au fost sau nu mai usoare in comparatie cu anii trecuti, dar este cert ca mult mai multi elevi au promovat examenul, unii dintre ei sustinind ca i-au platit pe supraveghetori ca sa-i lase sa copieze.

Imediat ce au fost afisate in licee rezultatele examenului de bacalaureat, au fost postate si pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), la adresa www.portal.edu.ro. In jurul orei 16.00, potrivit unei statistici facute de administratorii site-ului, din totalul celor 169.000 de elevi care au dat bac-ul, fusesera afisate rezultatele a peste 140.000 de elevi, dintre acestia 116.

000 fiind promovati. In aceste conditii, media de promovabilitate a fost de peste 82%, fata de anul trecut, cind abia 76% din candidati au luat examenul.

Chiar daca rezultatele examenului trebuiau afisate cel tirziu la ora 16.00, in unele scoli din Bucuresti, elevii au asteptat pina in jurul orei 18.00.

Elevii spun ca au dat supraveghetorilor in jur de un milion de lei

Chiar daca reprezentantii MEC au declarat ca, in comparatie cu alti ani, subiectele au avut acelasi grad de dificultate, procentul mare de promovabilitate este explicat chiar de elevi, unii dintre ei sustinind ca au dat bani supraveghetorilor pentru a putea copia.

Tot pe site-ul ministerului, la rubrica forum, elevii au fost rugati sa raspunda unui sondaj de opinie; 28a din ei au recunoscut ca au copiat fara sa dea nici un ban, iar 16a sustin ca au dat “protocol”, stringind sume cuprinse intre 300.000 de lei si un milion de lei.

5a din cei peste 50 de elevi care au raspuns, deocamdata, acestui sondaj sustin ca au vrut sa dea si ei bani pentru a putea copia, dar ca supraveghetorii nu au primit.

Baiatul premierului, al cincilea pe Bucuresti

Fiul cel mare al premierului Adrian Nastase a promovat examenul cu 9,88, fiind al cincilea pe Bucuresti. Chiar daca la simularea bac-ului, Andrei Nastase a obtinut la geografie nota 5,10, el a luat acum la

aceeasi proba nota 10. Si Matei Athanasiu, fiul cel mic al ministrului educatiei, Alexandru Athanasiu, a promovat cu 9,60, desi obtinuse la simulare, la proba de limba si literatura romana, nota 3. In Bucuresti, un singur elev a obtinut nota zece, Alina Chivu, de la Colegiul National “M. Eminescu”. Fotbalistul Ionel Ganea a dat si el bacul si a reusit sa obtina 7,54.

El a absolvit Liceul de Arta si Meserii din localitatea brasoveana din Galati, iar cea mai mica nota, 5,50, a luat-o la matematica.

Bac-ul se poate repeta in septembrie

O a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc la sfirsitul lunii august si inceputul lunii septembrie. In perioada 12-16 iulie, elevii trebuie sa se inscrie, iar intre 23 august si 3 septembrie vor sustine probele de examen. Rezultatele se vor afisa pe 6 septembrie.