Privatizarea Fabricii Avioane Craiova este intirziata din cauza unor neintelegeri birocratice. Conform directorului companiei de armament, Pantelimon Vilceanu, desi Ministerul Economiei si Comertului a anuntat inceperea celui de-al doilea proces de privatizare, procedura intirzie deoarece Consiliul Judetean nu a preluat o parte din activele cedate acestuia pentru un parc industrial.

“Nu putem sa facem nici o miscare in acest sens, pina cind Consiliul Judetean Dolj nu preia activele cedate de fabrica de avioane prin hotarire de guvern. Pina atunci nu se diminueaza si reevalueaza patrimoniul SC Avioane”, a declarat directorul companiei de armament din Banie.

40% din activele fabricii au fost cedate Consiliului Judetean Dolj pentru infiintarea unui parc industrial, dar nu s-a efectuat transferul efectiv catre judet.

“Abia in sedinta de saptamina viitoare a CJ Dolj putem sa stabilim organigrama viitorului parc industrial, apoi sa infiintam o societate comerciala care sa administreze parcul si abia dupa aceea sa preluam activele”, a declarat noul presedinte al Consiliului Judetean, Ion Prioteasa.

Cel de-al doilea proces va incepe, asadar, cel mai devreme peste circa doua luni.