Pianista romanca Alina Bercu, in virsta de numai 14 ani, a obtinut recent premiul cel mare la un concurs international din Cincinnati, Statele Unite. Romanca a fost premiata la categoria tineri artisti, pentru pianistii cu virste cuprinse intre 5 si 17 ani. Ceilalti laureati sint tineri intre 9 si 17 ani, din SUA si Polonia.

Toti cistigatorii vor fi invitati sa concerteze in celebra sala Carnegie Hall din New York. Alina Bercu este cunoscuta publicului din tara, in urma performatelor sale pe scene de concert, inca de la virsta de 8 ani. S-a nascut pe 9 februarie 1990, la Brasov si a inceput sa studieze pianul abia in 1998, la Campina cu profesoara Magdalena Toma.

S-a facut remarcata, in scurt timp, datorita talentului sau neobisnuit, fiind preluata in clasa prof. univ. dr. Stela Dragulin.

La numai 11 ani, Alina a sustinut un concert de pian la Sala Radio din Bucuresti, interpretind Concertul nr. 3 pentru pian si orchestra de Beethoven, in compania Orchestrei de Camera Radio, dirijata de Ludovic Bacs.

La acesta s-au adaugat recitale in tara si in strainatate, in India si Singapore, turnee in Germania, in cadrul carora tinara pianista a concertat si in celebra sala Tonhalle din Dusseldorf.

Pina acum, Alina a cintat in compania orchestrelor filarmonice din Ploiesti, Ramnicu Valcea, Brasov si Bucuresti, iar in octombrie 2000 a sustinut concertul de inchidere a Festivalului International Constantin Silvestri de la Targu Mures.