Desi in scadere fata de anii anteriori, nivelul chiriilor se pastreaza la un nivel destul de ridicat fata de numeroase tari vecine, comparabile cu cele ale marilor orase europene. Potrivit datelor Esop, romanii au inceput sa prefere spatiile recent construite care au o calitate net superioara celor existente, ceea ce va determina scaderea chiriilor pentru proprietatile mai vechi de pe piata.

"Flexibilitatea este un instrument esential pe care proprietarii trebuie sa il invete. Exista inca persoane ce privesc o tranzactie de inchiriere nu ca pe o afacere, ci ca pe un "favor"", se mai arata in studiul mentionat. In plus, cei care vor sa inchirieze o locuinta sunt mult mai atenti la dispunerea camerelor.

Se cer locatiile cu un living spatios, cu mai multe bai, cu bucatarie cu design, spatiu si echipamente moderne. Specialistii considera ca proprietatile rezidentiale vor continua sa fie o investitie profitabila, dar pentru aceasta proprietarii trebuie sa investeasca mai mult in confort si calitatea finisajelor.