Iliescu nu da semne ca si-ar imbunatati relatiile cu presa nici macar la final de mandat. Dupa deja celebra exclamatie „nu va priveste“, adresata ziaristilor care voiau sa afle cand se va intalni cu Nastase, presedintele da vina tot pe presa pentru iesirea sa.

„Aici a fost o deformare“, a declarat seful statului, sustinand ca „reactia imediata, si a lui Cristian Tudor Popescu, si apoi a presei, nu tinea seama de caracterul intrebarii“. „Nu a aparut in relatare intrebarea, ci numai raspunsul meu si va spun acum exact despre ce a fost vorba.

Deci, primisem cateva intrebari, una din ele era: „Va vedeti cu premierul Nastase?“ Zic: „Dati-mi voie, abia am coborat din avion, trebuie sa discut intai cu el sa vedem cand, cum, si probabil ca ne vom intalni“. Dupa aceasta intrebare urmeaza a doua: „Dar cand va vedeti?“ Deci, raspunsesem deja la intrebare.

„Dar cand va vedeti, asta-seara, la noapte sau maine dimineata? Ei, aici am spus: „Nu va priveste aceasta chestiune“„, a relatat Iliescu. „A fost o rastalmacire incorecta, fara sa tina seama de adevarul dialogului pe care l-am avut cu gazetarii“, a mai comentat Iliescu, fara a lamuri in ce a constat rastalmacirea.

Mai mult, Iliescu a ramas convins ca vina ii apartine ziaristului cu care a avut dialogul si care ar fi trebuit sa explice mai clar cum au stat lucrurile. „Imi pare rau ca gazetarul in chestiune nu a pus lucrurile la punct, pentru ca era datoria lui“, a comentat seful statului.

El are insa o explicatie pentru faptul ca este in permanenta atacat in presa: el nu greseste, dar ziaristii fac pe grozavii. „Probabil ca este si sentimentul unora - cu cat ataci mai la varf, cu atat o faci mai pe viteazul si dai dovada de temeritate si te apreciaza lumea: ce curaj are omul respectiv ca-si permite asemenea chestiuni.

E probabil o tentatie, din acest punct de vedere“, a comentat presedintele. Nu in ultimul rand, Iliescu s-a plans de lipsa de respect cu care este tratat desi reprezinta institutia prezidentiala.

Joi, Adrian Nastase acuzase anumite ziare ca fac jocul Opozitiei si le ceruse liderilor PSD sa-si inregistreze propriile declaratii de presa, pentru a demonstra ca au fost citati trunchiat.

Extrase din emisiunea TVR1, “Starea Natiunii”