Politistii bacauani au prins patru tineri care au pus la punct cea mai mare frauda pe Internet din zona Moldovei. Cornel Marius Paraschiv, de 23 de ani, Paul Gruia, de 25 de ani, Gabriel Razvan Maftei, de 18 ani, si Ciprian Radu, de 24 de ani, toti din Bacau, sunt acuzati ca, in mai putin de un an, si-au insusit ilegal peste 60.000 de dolari. Ei accesau site-ul de achizitii online www.ebay.

com si ofereau spre vanzare diverse obiecte. Dupa ce isi primeau banii de la cumparatori, tinerii nu mai trimiteau obiectele licitate. Astfel, in mai putin de un an, cei patru bacauani au ridicat din banci peste 60.000 de dolari in transe cuprinse intre 100 si 1400 de dolari.

Tinerii au fost prinsi in flagrant in momentul in care ridicau 200 de dolari de la Western Union. Acestia au fost arestati preventiv, urmand ca, in perioada imediat urmatoare, sa fie deferiti justitiei, sub acuzatia de savarsire a infractiunii de inselaciune.

Legat de o infractiune asemanatoare, o delegatie a Bank of America va vizita Romania, saptamana viitoare, pentru a multumi Centrului Zonal de Combatare a Crimei Organizate si Antidrog Constanta si Serviciului Secret American, care au prins patru tineri din Constanta care si-au prezentat pagina de Internet ca apartinand Bank of America.

Prin intermediul paginii false, Mihai Ghiata (18 ani), Claudiu Matei (24 de ani), Dan Balan (27 de ani) si Ionut Gabriel Fotu (24 de ani), toti fara ocupatie, au reusit, in perioada aprilie-iunie 2004, sa obtina date referitoare la cartile de credit ale clientilor bancii americane, pe care i-au fraudat ulterior cu mai multe sute de mii de dolari, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

Cei patru au cumparat carti de credit goale, pe care au inscris codurile celor reale, cu ajutorul unei aparaturi electronice de citire-scriere, obtinuta in mod ilicit.

Cartile de credit obtinute astfel au fost utilizate pentru achizitia de bunuri prin Internet sau pentru retragerea unor sume de bani de la bancomatele din zona Constanta.