Videoclipul turneului Olimpiadei de la Atena se va filma saptamina aceasta la Bucuresti, protagonist fiind pianistul croat Maksim. Asa au hotarit reprezentantii firmei EMI. Celebra casa de productie muzicala a lansat saptamina trecuta la Atena, cu ocazia unei conferinte de presa, albumele oficiale ale Olimpiadei.

“Unity”, albumul de muzica pop, contine piese interpretate, printre altii, de Sting si Lenny Kravitz. Cel de muzica clasica, “Harmony”, beneficiaza de aportul unor celebritati in domeniu, precum Angela Gheorghiu, Sarah Brightman ori Placido Domingo. Cel de-al treilea material muzical este alcatuit din piese traditionale grecesti.

Cintecul ales drept imn al Olimpiadei se numeste “Olimpic Dream”, este interpretat de Maksim si a aparut atit in varianta single, cit si pe albumul “Harmony”.

Maksim Mrvica (28 de ani) este considerat cel mai rapid pianist din lume. A devenit celebru datorita modului original de a transpune piese clasice pe ritmuri pop. Albumul sau, “The piano player”, s-a vindut anul trecut in 1.000.000 de exemplare, la doar o luna de la lansare.

A primit Discul de Aur in Singapore, China, Malaiezia si Croatia, Discul de Platina in Taiwan si dublu Disc de Platina la Hong Kong. “Olimpic Dream”, imnul Olimpiadei de la Atena, interpretat de Maksim, va beneficia si de aportul vocal al unei artiste din Serbia, Iva Cojic. Joi, Maksim va sosi in Capitala pentru filmarile videoclipului. Locatiile vor fi stabilite zilele acestea.