Ambulantele si pompierii au ajuns in scurt timp la locul exploziei, unde mai multe masini luasera foc.

Atacul a avut loc lin jurul orei 8 dimineata, ora locala, cand multi irakieni se indreptau spre serviciu.

Este ultimul atac intr-un lung sir de atentate care au tintit sectii de politie irakiene, fortele de securitate si membrii ai guvernului irakian.

Legea securitatii

Martorii oculari afirma ca o cisterna petroliera s-a indreptat catre sectia de politie, chiar cand politistii soseau la serviciu.

"Eram adunatii cu totii si comandantul ne explica ce avem de facut azi”- a declarat Associated Press, pe patul de spital, Mehdi Salah Abed Ali, in varsta de 32 de ani.

"Cand cisterna a explodat, multi politisti erau adunati in curte”- a explicat el.

Oficialii ministerului sanatatii au precizat ca 56 de raniti au fost dusi la spitalul Yarmuk din Bagdad.

Intr-un alt atac, insurgentii au lansat o grenada asupra unei sectii de pompieri de langa o baza militara americana din Bagdad, ranind o persoana.

Premierul irakian Iyad Allawi a promis, recent, ca va distruge celulele de insurgenti care organizeaza astfel de atacuri.

Saptamana trecuta, el a anuntat ca serviciile secrete au planuri noi menite sa “anihileze gruparile teroriste”.

Insurgenta

Au fost introduse noi legi, astfel ca guvernul poate impune legea martiala in anumite zone, poate interzice circulatia la anumite ore si orice persoana suspecta e retinuta.

Se relateaza insa ca, in ultimele 48 de ore, au avut loc 66 de incidente la Bagdad-de la bombe pana la schimburi de focuri.

Corespondentii transmit ca aceste atacuri denota o mai mare putere a insurgetilor, in pofida masurilor luate cu scopul de a-i opri.