„In urma discutiei cu premierul, rolul meu este relansarea politicilor si a programelor sociale. Prioritatea mea absoluta pe termen scurt o constituie problemele pensionarilor.

Nu e vorba numai de recorelari si de indexari, desi acestea sunt esentiale, este vorba de a gasi o gama mult mai larga de facilitati, de masuri care sa vina in sprijinul persoanelor de varsta a treia“, si-a precizat ministrul obiectivele pana la alegerile din octombrie, cand ia sfarsit mandatul sau.

Dan Mircea Popescu, acuzat de reprezentantii Opozitiei ca a contribuit decisiv la deficitul bugetului de pensii prin deciziile luate in mandatul anterior, a declarat ca, ieri, in cadrul primelor discutii cu reprezentantii varstei a treia, a fost abordata indexarea pensiilor de la 1 septembrie, problema medicamentelor si compensarea lor cu 90% pentru pensionarii cu venituri mai mici de 6 milioane

lei pe luna, ajutoarele pentru incalzire in iarna urmatoare si recalcularea tuturor categoriilor de pensii in perioada 2005-2008. Incepand cu acest an, Guvernul este obligat sa inceapa reducerea subventiilor la energia termica pana la eliminarea totala a acestora, in 2007.

Pensionarii vor beneficia in continuare de ajutoarele pentru caldura, care, potrivit ministrului Muncii, vor creste in functie de evolutia pretului la energie.

De asemenea, se are in vedere o schimbare de conceptie in ceea ce priveste indexarea, care ar urma sa se faca doar o singura data, la inceputul fiecarui an, nu trimestrial, ca in prezent.

Desi intalnirea dintre pensionari si autoritati a avut loc in apropierea campaniei electorale, ministrul Muncii a declarat ca nu este o strategie electorala, ci o masura ce vine in sprijinul pensionarilor.

La randul sau, Miron Niculescu, presedintele UGPR, a precizat ca ultima intalnire cu un ministru al Muncii a avut loc in luna ianuarie, ca pensionarii au nevoie de sprijin urgent si este foarte putin important momentul in care aceste discutii se produc.

„Tot ce s-a discutat cu reprezentantii pensionarilor sunt lucruri ce pot fi facute. Va asigur ca toate aceste masuri vor fi sprijinite de Ministerul Finantelor si, in perioada imediat urmatoare, voi prezenta Guvernului propunerile facute de UGP“, a mai declarat Popescu.