Descoperit de sotie cazut in baia de la domiciliu, Nicolae Pacurar, de 46 de ani, a fost dus imediat la spital. Din pacate, pacientul a intrat in moarte clinica. El va fi inmormantat miercuri, la Alba Iulia.

In dosarele economice instrumentate, procurorul Nicolae Pacurar a descoperit infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani comise de Csibi si banda lui, fapte prin care a fost creat un prejudiciu de peste 210 miliarde lei. Surse autorizate din cadrul Ministerului Public ne-au declarat ca procurorii vor ancheta conditiile mortii fostului lor coleg.

In alta ordine de idei, procurorii au dispus ieri o noua trimitere in judecata a lui Csibi pentru bataia aplicata, in septembrie anul trecut, reprezentantului firmei S.C. Ilm-Com SRL. Scandalul iscat in urma unei urmariri pe soseaua Odorheiu Secuiesc - Miercurea-Ciuc a fost provocat de Csibi si alti patru locotenenti de-ai sai, dintre care au fost identificati doar Roberto Tanko si Janos Katona.

Anchetatorii au stabilit ca batausii au intrat in curtea unei firme din Miercurea-Ciuc, au provocat scandal si au avariat o masina. Totodata, politistii au constatat ca una dintre cele doua masini angajate in urmarirea victimei pe sosea a fost condusa chiar de Csibi Istvan, in timp ce, in cealalta, se aflau ceilalti patru gangsteri.

Ei l-au urmarit pe soferul firmei de distributie si pentru ca acesta a refuzat sa opreasca, mafiotii l-au fortat sa traga pe dreapta. Soferul a reusit insa sa se blocheze in interior si sa demareze apoi in tromba, anuntandu-si administratorul. Csibi si gasca lui i-a urmarit insa pe cei doi pana in curtea firmei.

Semnalul bataii l-a dat chiar Csibi, acesta tragandu-i un pumn administratorului si trantindu-l la pamant, unde acolitii sai au continuat sa-l bata pana ce omul si-a pierdut cunostinta. Alti trei angajati ai firmei, care au incercat sa-l apere pe administrator, au fost batuti mar, toti ajungand la spital cu diverse rani.

Dupa bataie, Csibi le-a ordonat oamenilor sai retragerea, moment in care locotenentul sau Robert Tanko a lovit cu masina o duba a firmei, pusa in drum pentru a le bara batausilor iesirea pana la venirea politiei. Cei trei mafioti vor fi judecati pentru lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice, lovire si distrugere.

Din pacate, ceilalti doi atacatori au ramas neidentificati, iar trei dintre victime, de spaima, si-au retras plangerile. Totodata, magistratii-procurori au reusit sa dea pe mana instantei inca un raufacator din aceasta serie. Recuperatorul Augustin Zoltan Suciu a fost ieri trimis in judecata pentru ca a batut un barbat care ii datora lui Csibi Istvan 10 milioane de lei.

Pe 13 august 1999, seara, Zoltan si un paznic de la firma la care era angajat (CS Neptun Impex SA Miercurea-Ciuc) au mers acasa la victima pentru a recupera imprumutul contractat de aceasta cu doua luni in urma de la Csibi. Victima nu a avut banii in acel moment, deoarece nici macar nu fusese stabilit un termen fix de returnare a imprumutului.

Recuperatorul nu s-a lasat convins de promisiunea ca avea sa faca rost de bani pana a doua zi la ora 10. El l-a lovit pe Andras cu pumnul in fata si apoi l-a batut cu picioarele. Sotia victimei, venita in aparare, a fost si ea lovita in burta. Calvarul a continuat si a doua zi, cand pe la ora 8 dimineata, Suciu a revenit la locuinta celor doi soti, aplicandu-le o noua corectie.

Sotul a suferit rani care au necesitat 11-12 zile de ingrijiri medicale, iar sotia a avut nevoie de o proteza, intrucat recuperatorul ii rupsese doi dinti. Augustin Zoltan Suciu - care executa o pedeapsa de 8 ani de inchisoare pentru omor calificat, el fiind arestat din 29 decembrie 1999 - a fost trimis in judecata in acest dosar, sub acuzatiile de talharie si vatamare corporala grava.

Reamintim ca, in urma cu doua luni, Ministerul Public informa cu privire la solutionarea catorva dintre cele 12 dosare penale referitoare la omul de afaceri Csibi Istvan si complicii lui. Moment din care alte patru dosare au fost redeschise, iar procurorii au descoperit ca aveau in lucru si alte cauze penale legate de grupul infractional care a terorizat intreaga zona.