Un site care promoveaza cinematografia romaneasca in lume si are ca principal obiectiv relansarea productiei autohtone de filme a fost lansat de curand la adresa www.romfilmpromotion.ro.

Prin www.romfilmpromotion.ro, profesionistii filmului din strainatate pot afla, in mod interactiv, informatii despre locatiile de filmare existente in Romania, resursele de productie romanesti, informatii relevante despre Romania (statistici, adrese, institutii, televiziuni etc.).

Initiatoarea proiectului, Adviser Interactive, a pornit de la construirea unei identitati pentru Romanian Film Promotion - o organizatie non-guvernamentala de promovare a filmului romanesc, a tinerilor actori si regizori, a producatorilor si festivalurilor de film romanesti.

Site-ul are sectiuni dedicate prezentarii filmelor romanesti produse in ultimii ani si festivalurilor locale sau internationale. De asemenea, sunt prezentate participarile romanesti la festivalurile internationale si premiile obtinute. In fiecare luna, site-ul prezinta cate un profil al unui regizor sau actor roman, cu portofoliul complet al acestuia.

In curand, site-ul va permite atat descarcarea unor secvente din filmele promovate cat si comandarea online a brosurii „Shooting Romania” a Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc.

Actualizarea periodica a site-ului vizeaza si monitorizarea permanenta a articolelor aparute in diverse publicatii si cronici din strainatate.