S-a terminat inca un episod al tragicomediei anuale pe teme scolaresti. Rand pe rand, am plans si am ras, si ne-am ras, si ne-am facut de ras, si ne-am tavalit pe jos, si cele doua categorii de lacrimi, ale veseliei si ale tristetii, s-au amestecat intr-o benefica, de fapt, eliminare de toxine, dupa cum am invatat la scoala, in cursurile stiintei respective.

Trepte, Capacitati, BAC-uri, s-au perindat si anul acesta prin buletinele de stiri ale harnicelor noastre televiziuni, vigilente in arta distilarii nimicului si inutilului.

Ziarele si-au facut si ele datoria si au extras din creierasele bietilor copii, via diversele probe scrise, mai ales la Limba si Literatura Romana, felurite mostre de imbecilitate, parte precoce si naturala, parte, veti vedea in continuare, indusa de un corp profesoral, mai iresponsabil decat doctorul taietor de suli, corp, pierdut printre alti dascali, care isi fac din ce in ce mai greu datoria

fata de tinerele noastre vlastare si, la urma-urmei, fata de patrie. Si, deodata, printre vesti proaste si vesti si mai proaste, despre sinucideri, crime, violuri, incendii si accidente de masini, o chestie tare de tot si-a croit drum catre perceptia mea, directionata in aceste zile doar spre cocoasa lui Armstrong, manata de Dumnezeu spre o posibila noua victorie, in Turul Frantei.

O stire care mi-a smuls de pe fata masca cinismului si a carcotelii fata de tot ce misca si m-a lasat masca la propriu. O masca simpla, de om implinit de neputinta intelegerii acestei crime, care se petrece sub ochii nostri, cu complicitatea tuturor factorilor responsabili si, de fapt, iresponsabili.

Pe sest, departe de urechile copiilor si ale parintilor, s-a desfasurat un examen al titularizarii profesorilor, sau cam asa ceva, pe diverse posturi si specialitati. Dezastru. Un adanc, deplin, fara nici o cuta, rotund, impecabil, fara cusur dezastru. Auziti, mai, fratilor, mai bine de 30 la suta dintre cei examinati s-au situat sub 5, cu multe reusite de 1 si 2.

In Bucuresti, un singur 10, iar pe tara, doar 20 de dascali au luat nota asta. Va dati seama, dragilor, ce inseamna asta pe termen scurt si mai cu seama pe cel lung? E ca si cum ai angaja pe bani publici pedofili, cu acte in regula, sa-ti introduca micutii in viata. Doamne, ai mila de copiii nostri, macar cu viata sa scape din scoala!