La sfarsitul lunii va avea loc cunoscutul festival de arta medievala din Cetatea Sighisoarei. Asa cum ne-am obisnuit, in fiecare an, festivalul de la Sighisoara are o tema centrala. De aceasta data, tema este "asediul cultural", motiv pentru care cavaleri vor marsalui intr-una pe stradutele si in pietele cetatii.

Planurile si etapele luptei culturale se vor pune la cale la genericul editiei, "Sighisoara cavalerilor". Dar poate cel mai interesant spatiu care va fi amenajat va fi cel din Piata Octavian Goga. Va avea forma unui pentagon, iar pe una dintre laturiva fi amplasata o scena decorata cu steaguri, torte, scuturi.

Pe restul laturilor pentagonului vor fi amplasate cele patru ordine cavaleresti: Ordinul Cavalerilor de Sibiu, Ordinul Cavalerilor Cetatii Rosii Sibiu, Ordinul Cavalerilor de Medias si Ordinul Cavalerilor Lup din Targu-Mures.

In interiorul pentagonului vor avea loc turniruri si jocuri medievale, iar langa scena va functiona chiar si un "serviciu de iertare a pacatelor medievale"! Programul detaliat il veti gasi la www.sighisoara.com.

Pe langa spectacolele de teatru sustinute, in general, de studenti si actori tineri, merita vazut spectacolul Adei Milea (30 iulie, ora 21) si cel sustinut de Imago Mundi (31 iulie, ora 19).

Mara Stroe