Cateva zeci de parinti, insotiti de copii, din mai multe state americane l-au asteptat pe premierul Adrian Nastase in fata cladirii "National Press Building" din Washington. Grupul a afisat pancarte si a scandat lozinci prin care ii reprosa lui Adrian Nastase ca nu si-a respectat "promisiunea asumata inaintea aderarii Romaniei la NATO, de a permite reluarea adoptiilor".

Nastase a incercat sa evite grupul de manifestanti, a intrat in cladire pe o usa laterala, dar a revenit apoi sa discute cu protestatarii. Ei au sustinut ca adoptiile trebuie reluate pentru a permite copiilor institutionalizati sa beneficieze de conditii mai bune de viata.

In discutia cu presedintele american George W. Bush, Nastase i-a prezentat ultimele evolutii legislative in domeniu si a precizat ca solicitarile de adoptie vor fi analizate in parte, in cazurile copiilor cu probleme medicale speciale, al caror tratament presupune costuri ridicate.

"Vom cauta cele mai bune solutii in domeniu impreuna cu partenerii nostri de la Bruxelles si Washington", a spus Nastase, la Casa Alba. Premierul roman a anuntat ca Parlamentul ar putea adopta, la propunerea Guvernului, proiecte de lege care sa permita adoptarea unor copii in Statele Unite ale Americii.