In final, de aceasta ieftinire nu se bucura decat comerciantii. Aurel Popescu, presedintele patronatului Rompan, sustine ca pana acum in Bucuresti doua fabrici mari au redus pretul. Celelalte vor face acest lucru in urmatoarele saptamani, pe masura ce vor incepe sa prelucreze graul din noua recolta.

Deocamdata, sunt unitati care nu-si permit sa ieftineasca deoarece folosesc inca grau vechi, care este mai scump.

Morarii si producatorii agricoli au semnat un acord privind stabilirea unui pret de referinta la graul din noua recolta de 5.500 de lei pe kilogram. La acest pret se va adauga si o subventie acordata producatorilor de 500 de lei pe kilogram. In prezent, preturile se situeaza intre 4.000 si 5.500 de lei pe kilogram.

Ministerul Agriculturii incearca sa convinga toate fabricile din tara sa ieftineasca painea mai ales ca in urmatoarea perioada va scadea si pretul la faina. In acest an, productia de grau va fi dubla fata de cea de anul trecut, depasind necesarul de consum al tarii.