Dupa o prima repriza echilibrata, in care cei doua luptatori s-au tatonat mai mult, cea de-a doua s-a dovedit mult mai animata. Dupa cateva schimburi dure, spre sfarsitul rundei, Gatti l-a surprins pe Doroftei cu o lovitura dura, un upercut la ficat, care l-a trimis la podea. Meciul s-a incheiat cu cinci secunde inainte de gongul final al reprizei secunde.

Pentru Gatti a fost a 38-a victorie (6 infrangeri, 29 victorii prin KO), in timp ce pentru Doroftei a insemnat primul esec la profesionisti, din 24 de meciuri (22 de victorii, 8 prin KO, un meci egal).

Acesta a fost ultimul meci din cariera lui Lenard Doroftei, care anuntase inaintea confruntarii cu Gatti ca va renunta la activitatea sportiva.

In cadrul aceleiasi gale, un alt boxer roman, Lucian Bute, in limitele categoriei super-mijlocie, l-a invins prin KO tehnic pe americanul Tyler Hughes (35 de ani) in repriza a treia. Pana in prezent, Bute a sustinut 5 meciuri la profesionisti, castigandu-le pe toate prin KO.

Filmul meciului

Repriza 1

Inceput prudent al celor doi boxeri, care au simtit nevoia de a se tatona unul pe altul. Dorin izbuteste sa plaseze doua crosee de stinga, iar Gatti puncteaza cu upercutul. Egalitate.

Repriza 2

Lucrurile incep sa se anime. Dorin reuseste sa blocheze citeva lovituri ale lui Gatti si plaseaza eficient croseul de stinga. Gatti replica furibund cu upercutul de dreapta la ficat, lovitura sa preferata si cea mai periculoasa. Leonard izbuteste o serie ce a pornit cu un upercut si pentru o clipa adversarul sau pare mai degraba mirat. Dansul in ring continua.

Mai sint 13 secunde din aceasta runda. Gatti il prinde pe Doroftei cu cotul usor ridicat si aplica o lovitura ucigatoare, un upercut la ficat care doare si cind il vezi pe ecran. Romanul se incovoaie abia dupa o secunda, apoi ingenuncheaza , lipindu-si fruntea de podeaua ringului. Nu se mai poate ridica. Finalul a venit dupa numai 5 minute si 55 de secunde.

ARTURO GATTI

Nascut: 15.04.1972

Cariera profesionista: 13 ani si o luna

Primul meci la profesionisti: 10.06.1991

Palmares: 44 de meciuri, 38 de victorii (28 KO) si 6 infrangeri

A reusit 15 KO in prima repriza

Serie de victorii: 23

Zile de inactivitate: 181

Meciuri pentru titlul de campion mondial: 6 (5 castigate, unul pierdut): cu Millett (KO in runda a IV-a), De la Hoya (invins prin KO in runda a V-a), Gamache (KO in runda a II-a), Ruelas (KO in runda a V-a), Grove (KO in runda a VII-a), Patterson (doua victorii la puncte).

LEONARD DOROFTEI

Nascut: 10.04.1970

Cariera profesionista: 6 ani si trei luni

Primul meci la profesionisti: 24.08.1998

Palmares: 24 de meciuri, 22 de victorii (8 KO) si un egal

A reusit un KO in prima repriza

Serie de victorii: 21

Zile de inactivitate: 125

Meciuri pentru titlul de campion mondial: 3 (2 castigate, unul egal): Balbi (doua victorii la puncte), Spadafora (un meci egal). A pierdut titlul WBA la "masa verde" din cauza greutatii.

Onlinesport.ro