Peste 20 de romani au fost raniti, ieri dimineata, dupa ce autocarul cu care calatoreau in directia Paris s-a rasturnat langa localitatea ungara Lebeny, la 112 kilometri vest de Budapesta. Dintre acestia, doi au fost accidentati grav, conform celor declarate de consulul Romaniei la Budapesta, Tiberiu Ciobanu. Astfel, medicii au fost nevoiti sa-i amputeze piciorul mecanicului de pe autocar.

De asemenea, in stare destul de grava este o femeie in varsta de 57 de ani, care are mai multe fracturi. Autocarul firmei franceze Eurotime mergea pe ruta Romania-Ungaria-Austria-Luxemburg-Franta (Paris). In vehicul se aflau 37 de pasageri, 32 de romani, patru francezi si o diplomata de la Ambasada Ucrainei la Bucuresti. Accidentul s-a produs in jurul orei 5.

00, pe Autostrada Budapesta-Viena, la 40 de kilometri de granita cu Austria. Este posibil ca vinovat de rasturnarea vehiculului sa fie chiar soferul autocarului. Acesta a fost retinut pentru cercetari, politistii propunandu-le procurorilor arestarea sa pentru vatamare corporala grava.

Conform consulului Tiberiu Ciobanu, soferul ar fi adormit la volan, iar, cand s-a trezit, nu a mai putut redresa autocarul, care s-a rasturnat, a alunecat 30 de metri si s-a oprit intr-un panou. Ranitii au fost dusi la Spitalul din Gyor, unde medici si asistente de origine romana au acordat primul ajutor. Ulterior, pasagerii au fost transportati la o pensiune, unde au servit masa.

Consulul a mai declarat ca un reprezentant al firmei a promis un autocar pentru continuarea drumului. Vehiculul urma sa soseasca in Ungaria, in cursul dupa-amiezii de ieri, pentru a-i transporta pe calatori spre Paris.