Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Nicu Radulescu, sustine ca spaniolii sunt interesati sa investeasca in turismul romanesc. El a discutat cu omologul sau spaniol, Pedro Mejia Gomez, dar si cu secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Francesco Frangialli.

Domnia sa subliniaza ca sunt trei domenii in care spaniolii au experienta si pot investi in tara noastra: turismul balnear, lanturile hoteliere si parcurile tematice, care ar putea deveni o mare atractie a litoralului romanesc.

„Este extrem de important ca exista intr-adevar un interes real si din partea romana, in special de a asimila investitiile spaniole in parcuri tematice, cu precadere in zona costiera a Marii Negre. Interesul Spaniei pentru Romania inseamna investitii.

Investitiile cu siguranta ca vor aduce spanioli in Romania si, sigur, in situatia in care putem coopta si cateva lanturi hoteliere, cu atat mai mult, cei care vor investi vor fi extrem de interesati. Vreau sa spun ca Mamaia, la ora actuala, este o statiune europeana, am putea spune, gradul de ocupare fiind de 100%, iar in weekend este pur si simplu asaltata”, a declarat Nicu Radulescu.

Totusi, in celelalte statiuni situatia este diferita. Spre exemplu, in aceasta perioada, la Saturn este plin, dar in Neptun exista dificultati in ceea ce priveste gradul de ocupare. Acestea sunt legate de faptul ca nu s-au facut investitii semnificative, iar cele realizate au vizat numai cateva hoteluri, nu statiunea in ansamblu.

„Cu toate acestea, nivelul preturilor pentru pachetele de servicii contractate cu agentiile este comparativ cu cel de anul trecut, destul de bun pentru turisti”, a adaugat Nicu Radulescu.