Problemele in randurile VIP-urilor implicate in trafic sau consum de droguri par a fi departe de a se fi terminat. Unul dintre copiii consilierului prezidential Dan Iosif a intrat in vizorul Politiei si Procuraturii. Surse judiciare ne-au declarat ca Dan Eduard Mihai, in varsta de 24 de ani, a fost arestat pentru trafic de droguri de mare risc, impreuna cu mai multi complici.

Eduard, care este fiul cunoscutului revolutionar, facea parte dintr-o retea internationala de traficanti de heroina si cocaina, anihilata, recent, de echipele antidrog ale Procuraturii si Politiei.

Operatiunea "Miami"

Cunoscuta sub numele de cod "Miami", operatiunea s-a derulat timp de mai multe luni, pana in prezent fiind arestate 30 de persoane. Majoritatea sunt "curieri", insa printre ei se afla si lideri care se ocupau de recrutarea noilor membri. Traficantii actionau pe ruta Venezuela - Pakistan - Europa si aveau celule de recrutare la Bucuresti. Cei mai multi erau romani si nigerieni.

Autoritatile au confiscat, deja, aproape 40 de kilograme de heroina si cocaina. Ultima captura a avut loc in Capitala, unde se incerca plasarea de cocaina unor consumatori. Metoda folosita de membrii retelei era ingurgitarea de capsule umplute cu stupefiante. O singura persoana putea transporta, astfel, pana la un kilogram de droguri.

"Carausii", dupa racolare, erau antrenati pentru a putea "depozita" marfa si a o regurgita, la destinatie. Printre liderii gruparii se afla si Dan Eduard, care a urcat, rapid, in ierarhia retelei, de la simplu caraus la racolator si sef de celula.

Potrivit surselor noastre, Dan Eduard Mihai a fost capturat in urma cu cateva zile, la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moravita, in timp ce incerca sa paraseasca tara. El era dat in consemn la frontiera de anchetatori si a fost adus la Bucuresti, unde a fost arestat.

Anchetatorii spun ca Eduard, care obisnuia sa si consume stupefiante, era platit de sefii sai cu diferite sume de bani, dar primea de la acestia si droguri, drept "plata in natura".

Dan Iosif a aflat de la ziarul Adevarul despre arestarea fiului sau

Contactat telefonic, consilierul prezidential Dan Iosif a recunoscut ca Eduard este fiul sau, precizand insa ca provine dintr-o legatura nelegitima. Dan Iosif a aflat de la ziarul Adevarul despre arestarea fiului sau. El ne-a spus ca a cunoscut-o pe mama tanarului la Liceul "Caragiale" si ca nu s-a insurat cu ea, pentru ca provenea dintr-o familie "cu probleme".

I-am dat bani, ca sa nu iasa scandal si sa pastreze tacerea. Dupa trei ani, m-a dat insa in judecata si a obtinut recunoasterea paternitatii si pensie alimentara pentru copil", ne-a declarat Dan Iosif. Acesta i-a platit lui Eduard pensie alimentara pana cand tanarul a implinit 18 ani. "Nu l-am vazut niciodata, pana cand, dupa ce s-a marit, a venit la mine acasa, sa-mi spuna ca e fiul meu.

Am sunat-o pe mama lui si i-am zis "te rog sa ti-l educi, altfel il educ eu, cu metode de cartier. Nu stiam ca se ocupa cu droguri, dar azi in Romania este cel mai usor mod de a obtine multi bani", a spus Dan Iosif.

Potrivit acestuia, pentru ca traficul de droguri, crima si violul sunt lucruri grave si inacceptabile, "si daca era vorba de fiica mea, la care tin ca la ochii din cap, as fi cerut pedeapsa maxima". "Nu voi interveni in favoarea lui, dar sper ca judecatorul sa-l trimita intr-un loc potrivit pentru a fi recuperat", a mai tinut sa precizeze Dan Iosif.

Vecinii lui Mihaita "Cristos" spun ca l-au vazut plantand cannabis

Dan Eduard Mihai locuia, impreuna cu mama sa, R. Carmen, la parterul blocului situat pe strada Aghires, sector 2, in cartierul Floreasca. Este o zona linistita, locuita mai mult de pensionari. Mama tanarului, care este administratorul blocului, a refuzat sa vorbeasca cu reporterii nostri, carora le-a inchis usa in nas.

Vecinii spun, insa, ca se stia despre relatia femeii cu Dan Iosif si despre faptul ca Mihai era fiul acestuia. Desi nu a fost vazut niciodata in zona, Dan Iosif isi platea, cu regularitate, pensia alimentara datorata fiului sau. Despre Mihai, oamenii spun ca era respectuos, insa facea parte dintr-o gasca de cartier periculoasa.

Poreclit "Cristos", el primea, uneori, vizita a cate 6-7 tineri de 20-25 de ani, impreuna cu care dadea chefuri in locuinta sa. "Erau indivizi dubiosi, cred ca erau consumatori de droguri. I-am vazut, de cateva ori, mergand nauci pe hol si iesind din bloc", isi amintesc vecinii.

Ei mai spun ca, in urma cu un an, l-am vazut pe Mihai cultivand, cu grija, o planta ciudata, in gradina din fata scarii. Li s-a parut ciudat, pentru ca baiatul nu parea sa fie mare iubitor de flori. S-au dumirit dupa cateva zile, cand au vazut o emisiune la televizor, iar o planta asemanatoare era prezentata drept cannabis, un drog cunoscut, deja, in mai toate partile tarii.

Pe Mihai, oamenii nu l-au mai vazut de aproape o luna. Nu stiau ca fusese arestat si au refuzat sa mai ofere alte detalii despre el, de teama gastii din care acesta facea parte. Ei au spus, totusi, ca vestea nu i-a luat prin surprindere. Lumea stia, de mai multa vreme, ca Mihaita "Cristos" se drogheaza.

Scandalul minei de caolin - o poveste incurcata cu fiica lui Dan Iosif

Consilierul prezidential Dan Iosif este implicat pentru a doua oara intr-un scandal in care protagonist este unul dintre copiii sai. In urma cu un an, fiica sa, Dan Andreea Anca, a cumparat cu 440 de mii de euro o mina de caolin de la Medgidia. Suma derizorie, in conditiile in care productia lunara a exploatarii era de aproximativ 150 de mii de euro.

La vremea respectiva, surse din SC Dobromin SA au declarat ca privatizarea minei s-a facut in ciuda protestelor salariatilor, care doreau si ei sa participe la licitatie pentru a-si cumpara societatea. Mai mult, Dan Iosif a schimbat si strategia de privatizare, pentru ca nu-l interesa decat mina de la Medgidia.

La vremea respectiva, consilierul prezidential declara ca fiica sa va detine doar 15% din actiuni, 15% vor reveni unchiului sau, "un om cu experienta in minerit", iar cea mai mare parte - 40% - va fi preluata de o firma din Romania "care vine cu o puternica finantare externa".

Dan CARBUNARU, Irinel RADULESCU, Razvan POPA