Primarul Bucurestiului, Traian Basescu, pare sa-si fi adjudecat inca un meci in fata rivalilor de la PSD, obtinand "in urma mai multor negocieri telefonice" o promisiune care ar putea fi "oficializata" maine: vanzarea fara licitatie a mult ravnitului Sat Francez.

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, spune ca desi era programata o intalnire fata-n fata cu Traian Basescu, afacerea de opt milioane de euro a fost transata telefonic, iar in final toata lumea este multumita. "Pe 28 iulie a.c.

va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor de la World Trade Center pentru a studia posibilitatea vinderii Satului Francez Primariei Bucuresti. Am discutat cu domnul Basescu care sunt formulele juridice pentru aceasta tranzactie.

Daca detinatorii a 80% din capitalul social al World Trade Center vor vota favorabil aceasta propunere, atunci nu va mai fi nevoie nici de licitatie, iar pretul de vanzare va fi cel care rezulta din raportul de evaluare", a precizat Mircea Ursache.

Altfel spus, adio licitatie la televizor, in stilul lui Agathon, adio vanzare la bucata, dar mai ales AVAS poate spune adio oricarei posibilitati de a scoate mai mult de opt milioane de euro pe acest obiectiv.

Mircea Ursache spune ca, prin contractul de vanzare-cumparare, Primaria nu va putea instraina acest complex "pe toata durata existentei sale" si nici nu-i va putea schimba destinatia, respectiv aceea de case cu chirie pentru strainii care fac afaceri in Romania: "In principiu, domnul Basescu a fost de acord cu aceasta conditie. Mai ramane decizia AGA".

Hotararea luata de AVAS pune capat razboiului declaratiilor dintre primarul general si presedintele AVAS pe marginea terenului pe care este construit acest complex. Primaria a refuzat din start orice posibilitate de a vinde terenul, situatie in care singura sansa a AVAS era de a scoate la licitatie numai activele.

"Problema terenului dispare in clipa in care Primaria cumpara activele, putand astfel prelua si contractele de inchiriere ", a mai adaugat Mircea Ursache. Imediat dupa luarea unei decizii in AGA WTC, va fi stabilita si data licitatiei: "Vom vinde acest obiectiv anul acesta. Licitatia nu a fost amanata pe termen nelimitat, ci doar pana dupa sedinta AGA", mai spune Ursache.

Satul Francez are 35 de vile si 34 de apartamente, precum si o cresa, iar in mijlocul sau se afla Clubul Francez format din terenuri de tenis, piscine, sali de biliard, gimnastica, sauna, jacuzzi si restaurant. Cat priveste vanzarea Clubului, conducerea AVAS spune ca acest lucru va avea loc mult mai tarziu. In prezent, pentru terenul de sub o singura vila, Primaria incaseaza aproximativ 8.

000 euro/an, chiria fiind de 40 euro/m.p./an.