Societatea Nationala a Petrolului Petrom SA intentioneaza ca, in urmatorii cinci ani, sa castige 3% din cota de piata a produselor petroliere din Ungaria. Petrom a deschis sucursala Petrom Ungaria SRL, cu un capital social de 8,3 milioane dolari, in 1998, cu scopul de a dezvolta reteaua de distributie a produselor petroliere din Ungaria.

Pana in prezent, SNP a deschis in tara vecina doua statii de distributie, una la Bekescsaba, la circa 25 km de granita romano-ungara, si cealalta la Nagylak, investitie totala in valoare de cinci milioane dolari, precum si un depozit de produse petroliere.

De asemenea, Petrom are in vedere deschiderea a sapte noi statii de petrol in Republica Moldova, unde functioneaza, din 2000, ICS Petrom Moldova SA, sucursala cu un capital de 2,3 milioane dolari.

Valoarea totala a investitiei Petrom in aceasta regiune se ridica la trei milioane dolari. Pentru perioada 2003-2004, programul Petrom prevede investitii de 13 milioane dolari, destinate achizitionarii a cinci statii de carburanti si construirea altor doua.