Dinamo isi incepe asta-seara, de la ora 21.00, aventura in cupele europene, tinta finala fiind accederea in grupele Ligii Campionilor, performanta dupa care fotbalul romanesc tinjeste de opt ani. Pina sa ajunga sa bata la portile inalte ale grupelor, campioana Romaniei are de strabatut un parcurs sinuos. Drumul incepe asta-seara, la Zilina, in turul doi preliminar.

Va fi un meci de “incalzire”. In eventualitatea in care “ciinii rosii” vor trece de campioana Slovaciei, socotita un adversar accesibil, ar urma sa dea piept in turul urmator, ultimul dinaintea grupelor, cu superforte ale Europei, precum Real Madrid, Manchester United, Juventus Torino, Inter Milano, AS Monaco, Benfica Lisabona, PSV Eindhoven sau Glasgow Rangers.

Teoretic, Dinamo n-ar trebui sa se impiedice de Zilina. Starea de optimism a “ciinilor” a fost reflectata de declaratia experimentatului aparator Liviu Ciobotariu, care a anuntat un festival ofensiv.

O singura echipa romaneasca de club s-a “ciocnit” cu actuala campioana a Slovaciei: Rapid, in 1997. Meciul de acum sapte ani a contat pentru faza grupelor din Cupa UEFA-Intertoto si s-a terminat cu victoria giulestenilor, scor 2-0. Golurile au fost marcate de Zeno Bundea si Florin Constantinovici.

Dinamo a plecat ieri dimineata spre Zilina, iar aseara jucatorii au efectuat antrenamentul oficial. Antrenorul Ioan Andone se deplaseaza in continuare cu dificultate, ajutat de cirje, pentru ca are piciorul drept in ghips.

Ieri dimineata, pe aeroportul “Henri Coanda”, inaintea plecarii, “Ando” a zabovit la standul cu ziare. Ion Manu, antrenorul de portari, i-a facut “plinul” cu ziare si reviste, in timp ce el si-a cumparat doua carti: “Declinul sau apoteoza puterii”, scrisa de Virgil Magureanu, si “Pescarusul Zburator”, semnata John Grisham.

Andone a scos din buzunar, pentru cele doua carti, suma de 545.000 de lei. Tehnicianului i-au fugit ochii si pe o alta carte, “Ghidul performantelor sexuale masculine”, scrisa de John Knutila, insa, dupa ce a rasfoit-o curios minute bune, a renuntat s-o cumpere!

Meciul nu se transmite la televizor!

Nici un post de televiziune nu va transmite meciul. Pentru ca in Slovacia este in plina desfasurare un festival care polarizeaza atentia intregii opinii publice, nici un post TV din aceasta tara nu este interesat de meciul Zilina-Dinamo. TVR a fost singurul canal dispus sa transmita jocul “live”, dar n-a putut prelua semnalul.

Microbistii pot afla amanunte despre joc doar din transmisia directa a postului de radio Romania Actualitati, care insa va intra in emisie doar in repriza secunda. Asta-seara, pe tronsonul orar 21-22, in cadrul emisiunii “Cum va place?”, postul public de radio difuzeaza inregistrarea unui interviu cu Corina Chriac.