Pus pe liber de Rapid, marocanul Noureddine Ziyati este pe punctul de a se transfera astazi la Universitatea Craiova. Pentru realizarea acestui lucru, antrenorul care l-a adus pe african in Romania, Mircea Rednic, se va deplasa special la Bucuresti, unde are deja stabilita o intalnire la orele pranzului cu patronul feroviarilor, George Copos, si presedintele executiv Dinu Gheorghe.

Dupa cate se pare, singurul impediment in calea materializarii acestui transfer este suma de 150.000 de dolari pe care-o cer giulestenii in schimbul eliberarii fotbalistului. Ieri, formatia din Banie i-a anuntat pe bucuresteni ca nu este dispusa sa plateasca decat cel mult o suta de mii de "verzi", bani care ar putea proveni chiar din buzunarul propriu al "Puriului".

De altfel, campania reusita de achizitii a oltenilor este in primul rand meritul lui Rednic, acesta preferand adeseori sa foloseasca fondurile personale pentru aducerea jucatorilor pe care si i-a dorit la Universitatea.

In cazul in care totul va decurge normal, tehnicianul juvetilor se va intoarce impreuna cu Ziyati in Banie, acesta urmand sa fie prezentat oficial in cursul zilelor urmatoare, cand "alb-albastrii" vor aparea in fata suporterilor pentru ultima oara inaintea startului in noul sezon.

In alta ordine de idei, mijlocasul Ionut Lutu n-a mai dat curs ofertei pe care o avea din Israel, de la Hapoel Tel Aviv, desi, in cazul in care ar fi semnat cu formatia din "Tara Sfanta", ar fi incasat pe loc 90.000 de dolari, ceea ce reprezinta de aproape patru ori mai mult decat contractul de 25.000 de dolari pe care-l are in Banie.

Cu toate ca initial isi daduse acordul, capriciosul fotbalist s-a razgandit ieri dimineata, acesta avand o discutie cu Mircea Rednic in care l-a implorat pe antrenor sa-i fie permisa ramanerea la Universitatea. Desi l-a avertizat ca face o greseala refuzand oferta lui Hapoel, "Puriul" l-a acceptat pe Lutu, pe care l-a avertizat insa ca incepe campionatul din postura de rezerva.